About Jeroen Bosch 4615 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

2 Comments

  1. Eigenlijk zijn de foto’s van Frederic Chaubin niet zo bijzonder, sterker nog ze zijn op zijn best nostalgisch en behaagziek; en zijn interview bevestigt alleen maar de oppervlakkige koketterie die zoveel Franse kunst kenmerkt.
    Maar die gebouwen zelf!!! Verpletterend. Vergeleken daarbij steekt ‘ons’ Radio Kootwijk – Neerlands enige kathedraal van de toekomst – mager af.
    Je kunt een gebouw (en zeker deze Soviet architectuur) natuurlijk nooit zonder zijn ideologische herkomst en ‘gebruiksgeschiedenis’ beschouwen. En dat doet Chaubin wel degelijk. En natuurlijk vinden Japanners dat prachtig!
    Kom vanaf 14 oktober eens kijken bij Stroom, want dan is er een tentoonstelling van de Roemeens-Nederlandse kunstenaar Calin Dan te zien met als ondertitel ‘3 takes on emotional architecture’ met daarin een videowerk over het gebouw Linnahall in Tallinn.
    Kon zo in het repertoire van Chaubin, maar wordt door Calin Dan met net iets meer perspectief neergezet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*