Saskia Korsten

Saskia Korsten

“Korsten zet een circustent in de wijk en laat een olifant rondlopen (als symbool voor de mammoet die in dit voormalig moerasgebied zou hebben geleefd) (Link)”

“Aan de rand van de nieuwe Zwolse buurt Milligen, naast de waterplas, verscheen in mei 2004 een geelwit gestreepte tent, hermetisch afgesloten voor de nieuwsgierige buitenwereld. Hier zou een Italiaanse kunstenaar, Luis Listoni genaamd, tijdelijk werken aan een kunstwerk. Niemand zag de man ooit zijn tent uit- of ingaan.

[…]

Iedereen leefde toe naar de dag dat de tent zou open gaan en de kunstenaar zichzelf zou prijsgeven.
Maar toen het zover was, bleek zich daarbinnen niets anders te bevinden dan een geluidsinstallatie, waaruit de stem van Luis Listoni kwam, die zowel de bewoners en het gemeentebestuur als ook de rol van de kunstenaar zelf belachelijk maakte.”

kunstenpubliekeruimte.nl/werk_595.html

dutch-sculptors.org/beelden/beelden-korsten1.html

Interview Saskia Korsten:
dutch-sculptors.org/beelden/beelden-korsten2.html

advertentie(s)
About Jeroen Bosch 4660 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

1 Comment

  1. Hier had ik eerder over gehoord. Fijn dat ik daar nu een naam aan kan verbinden. Ik zou haar meteen uitnodigen voor een Mrs. Deane Dinner, als dat ooit van de grond komt. Voor de scherpzinnige noot, zeg maar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*