VVD: een club waar je je niet voor hoeft te schamen

Wie zijn zuur verdiende centjes van z’n hypotheek wil blijven aftrekken moet op zoek naar een kandidaat ter rechterzijde van het midden. Nu doet zich het probleem voor dat die zijde overbevolkt wordt door populistische stofzuigerverkopers en avonturiers die slechts het gezonde Volksempfinden willen verkennen. Niet bepaald types waar je je rente aan zou toevertrouwen. Stemmen op de restzetel van de eenpersoonssplinterpartijtjes strekt niet tot de aanbeveling.

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie heeft een degelijke naam. Maar een lijsttrekker die zonder droomvrouw – laat staan liefdesbaby – in het hele land beschuitjes ronddeelt, voorspelt weinig goeds. En plaats twee van die lijst wordt bezet door de stofzuigende koningin van de avonturiers.

Gelukkig heeft de VVD meer dan twee kandidaten. Trendbeheer kan huizenbezitters de oerdegelijke nummer drie aanbevelen. Henk Kamp heeft  een bloedhekel heeft aan onverdraagzame volkspopulisten.

Kamp Rumsfeld

Gelukkig wordt Henk tijdens de eindspurt niet gestoord op zijn tour door het land. Een meerderheid van de Tweede Kamer ziet in dat het onkies is om het campagnereces te onderbreken voor een debat met onze minister van oorlog, terwijl 2.498 uitgezonden Nederlands militairen ver van huis, familie en vrienden in moeilijke omstandigheden hun uiterste best de wereld wat vrediger en veiliger te maken.

advertentie(s)

(Hans van Baalen – nummer 11 – heeft natuurlijk ook een verstandig standpunt omtrent de Iraakse martelgang, maar bij feesten en partijen wordt de voorkeurstemmer steevast vergast op de oude koe over het Horst-Wessellied. De incidentele complotdenker die Henk ‘Mein Kampf’ woordgrapt wordt aan de borreltafel natuurlijk genegeerd.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*