Is dit de beste advertentie van 2006?

Neem astma in huis

Jong geleerd is oud gedaan. Campagne van het Astmafonds om de jeugd aan de cigaret te krijgen.

Maar ligt het aan mij dat ik niet echt enthousiast kan worden over de tien nominés? Tien verpakte grappen moeten staan voor het creatief vermogen van advertentieboeren, de koeranten voorop.

U mag stemmen.

www.dagbladgoud.nl/index.php

Jeroen Bosch
About Jeroen Bosch 4834 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

5 Comments

 1. De enige die me uberhaupt wat zegt was die met dat omgekeerde hoofd, maar ik wist niet meer waarover het ging. ALLEMAAL even briljant.

 2. He daar heb je Kippfest weer eens. Mooi woord, ueberhaupt. Moet ik ook veel vaker gaan bezigen.

  Die rolator naar de maan vond ik wat oudbollig en vervelend maar daar bleek die advertentie juist over te gaan: dat oudbollig en vervelend oudbollig en vervelend is.

  Die Volkswagen Toeareg met een Boeing en een aanhangwagen was helemaal een puzzel.

  (In de NRC staat steeds een kleintje ‘Dit is een A1 lokatie voor uw advertentie’. Die valt me dagelijks op. Erg goede advertentie. Ben benieuwd of die me ook op zou vallen als er wat anders stond.)

 3. Zo staat me de advertentie voor Schebo Tapijten in het zaterdagse Algemeen Dagblad nog zeer voor de geest.

  Een panoramalogo, adres + openingstijden en een plaatje van een aanstormend huisvrouwtje (koopjes!). 5 bij 10 centimeter.

  (Die advertentie was te goed, maar dat besef je pas 20 jaar te laat.)

 4. Maar het gaat hier om de full-screeners. Die brengen namelijk meer geld op. Probleem is alleen dat ik er veel niet zie, omdat die netjes geplaatst worden daar waar je niet leest. Ik lees 2 komma 3 papieren koerant per dag, ik zou ze dus moeten zien.

  Toch goed dat er internet is om te tonen wat je zoal mist in een jaar.

 5. Ik vond de beste reclame die van lingerie voor kleuters, met pedorukvoer en al op de foto, en een of andere Haagse aangelegenheid waar je een ouwe dude zag staan met grote rode letters erboven: “LATEN WE DE SCHILDERSWIJK AFMAKEN.”

  HELL YEAH! Dacht ik enthousiast maar toen zag ik pas dat die ouwe dude schoonmaakspul in zijn klauwen had ofzo. Bummer. Minpunt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*