Ron van der Ende’s mp3bbq: de playlists zijn gaar!

Ron van der Ende

In zijn eigen vrije tijd draait Ron van der Ende stiekem liever Kelis, Gene Vincent en Outcast, zoals deze tijdens een atelierbezoek snaaks geschoten prent bewijst.

Ron van der Ende vroeg en kreeg 64 playlists van evenzoveel kunstenaars. Online gerost verluchtigd met tal van illustraties en muzikale mp3- danwel YouTube-links.

Opvallend veel Peter Jan Harvey en Sonic Youth – na het twintigste levensjaar ontwikkelt muzieksmaak zich niet meer.

Prijs voor het meest aansprekende enthousiasmerende leesverhaal gaat naar kunst- en cultuurdenker Siebe Thissen, die als Dr Auratheft meermaals vernoemd is in de lijstjes van anderen. De ganja dampt je tegemoet: zou die Thissen wel eens iets wegpaffen, voor, tijdens of na de kunst- en cultuurdenkarbeid?

Ook opvallend: Marc Bijl draait liever Andre Hazes dan de platen van zijn eigen Götterdammerung.

Bezembinder krijgt een prijs voor het plaatsen van Electronic Toys 1+2. Een geheimtip van JB ligt zomaar op straat.

artbbq.nl/art/mp3bbq.htm

(Noot: ab hedenavond acht uur mp3bbq-stream in Atelier als supermedium, de LA Invasion. Zie ik u daar?)

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

4 Comments

  1. Om naar uit te kijken die mp3bbq-set!!! Vooral nr. 12 uit de snaakse snapshot, Gary Numan / Tubeway Army “Are friends electric”. In onze contreien ondergewaardeerd ten gunste van Kraftwerk, maar in eigen land destijds goed voor 2 gevulde Wembley’s bij wijze van afscheidsconcert.

  2. Nou de Turbonegers heb ik niet gehoord tijdens mijn verblijf in het pseudoputje. En Ween ook niet. En de negenponds hamer en de nieuwe bombardeerturken ook niet.

  3. hihihi…nee hoor, die Thissen paft niks weg maar Dr. Auratheft is gewoon enlightened van zichzelf, maare…big up for Ron en zijn fenomenale weblog. Toch?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*