Sneak Preview Lantaren-Venster: Offside

meisje.jpg

Offside, Jafar Panahi,2006

Een festivalfavoriet op het laatste IFFR, deze film over meisjes die zich vermommen om naar een (men-only, uiteraard) voetbalwedstijd in Teheran gaan. In dit geval de kwalificatiewedstijd voor het WK 2006 in Duitschland. Zij van de foto wordt uiteraard ontdekt, en opgesloten in een vrouwenren op het dak van het stadion. Welgekozen: terwijl over de muur de spanning van de wedstrijd heen golft, onspint zich eigenlijk niks, behalve het verlangen om wat te zien. Wijze Teheraanse meisjes zijn verbaal de boerkes van buut’n de baas, en uiteindelijk ziet niemand wat, maar wint iedereen. Want Iran gaat naar Duitschland! De charme werkt, ook voor de kijker.

imdb.com/title/tt0499537/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*