Sneak Preview Lantaren-Venster: Ex-Drummer

ex-drummer.jpg

Ex-drummer, Koen Mortier, 2007

Reeds eerder gerecenseerd op de Zone 5300 site, maar zeker niet te min voor een tweede. Prettig bot gebrul door Westvlaams crapuul, levend in een wereld die dubbelplus lelijk is. België heeft het, fijnzinnig is het met opzet niet. Die ondertitels: dat is niet overdreven. De film bevat citerenswaardige dialogen (als je ze kon onthouden) en aan het eind komt bijna iedereen jammerlijk aan zijn einde. Toch weer net 10 minuten te lang: het overkomt dus ook ook de beter geslaagde film.

zone5300.nl/special/iffr2007/films/ex_drummer/

imdb.com/title/tt0812243/

2 Comments

  1. Het bijbehorende publiciteitsoffensief is losgebroken. Niet alleen was Koen Mortier vanavond te gast bij Kunststof, ook is de film gerecenseerd in de/het NRC door Bas Blokker. Aardige recensie, (nog) niet online, maar dat ie voor ‘tetten’ ‘takken’ verstaat, en het ook zo opschrijft: Mooi!

  2. Ik las het. En maakte vanmiddag toevallig juist ruim reclame voor het vehikel middels skype telephonie. Mooi helder vrouwbeeld – het vuile slet en vieze hoer waar blijft mijn bier is niet van de lucht – en fijn veel ultraviolence. In retrospectief een van de beste films die ik zag dit jaar vrolijk strak fantasierijk verfilmd met de mooiste openingscreditssequentie sinds jaren en alleen daarom al een instant klassieker.

    Blokker gaf punten aan het geluid dat snor zou zitten. Die track was traditioneel laaglands minder.

    Maar aanrader voor het hele gezin! (Kippfest)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*