Zondagmiddagvoorstelling LV: Direktøren for det hele

boss1.jpg

Direktøren for det hele, Lars von Trier, 2006

Publiekspester Lars von Trier besloot zijn publiek te pesten met een echte komedie, “zonder preken of opdringerige meningen”. Zo’n komedie moet uiteraard niet met een zouteloze Engelse titel (‘the boss of it all’) in de zalen vertoond, maar onder een klinkende Nederlandse vertaling als ‘Een direkteur voor allemaal’. Maar helaas…

imdb.com/title/tt0469754/

boss3.jpg

boss2.jpg

De portee is uiteraard eerste klas: de direkteur van een softwarebedrijfje heeft zijn functie altijd verborgen gehouden om niet verantwoordelijk te worden gehouden voor impopulaire maatregelen. Nu hij in onderhandeling is met een eventuele koper van de zaak, staat deze koper er op ‘met de directeur’ te onderhandelen.

boss10.jpg

Met een sterrol voor de klant Rasmussen, die nimmer te woordt wordt gestaan, omdat zijn klacht ‘echt hout snijdt’, alsook het gevloek van de IJslandse opkoper over de Denen: “ze kwekken maar raak of zijn verschrikkelijk sentimenteel”.

boss20.jpg

boss21.jpg

boss22.jpg

(Gefilmd in een nieuw Trier-concept: Automavision.)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*