George Kuchar

En korte reportage over ‘s werelds meest productieve filmmaker George Kuchar. In de jaren 50 samen met tweeling broer Mike begonnen met films maken en daarna nooit meer opgehouden.
Van grote invloed geweest op de films van o.a. Andy Warhol, John Waters en het Instituut voor Betaalbare Waanzin (jawel, uit Eindhoven!).

De biografie Reflections from a cinematic cesspool en een semester George zouden voor elke kunststudent verplichte kost moeten zijn.

Reflections from a cinemativ cesspool

Jennifer M Kroot werkt aan een groots opgezette documentaire It came from Kuchar. Ik kan niet wachten, check die trailer!

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

3 Comments

  1. babeth vanloo is de authoriteit in Nl voor de ware Kuchariaanse geschiedenis van de jaren 70… Dick Verdult o.a. van het IBW heeft aan hem een studiebeurs nuttig doorgedraaid.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*