Still alive / een klein tussendoortje

Dè place to be in Paramaribo: the readytex-gallery, gelegen boven dè souvenier-shop van Paramaribo, met een overzicht van de grote namen van het moment alhier.

De naam van deze makers ben ik even vergeten, maar om je een idee te geven van het soort werk dat hier ‘hot’ is.

Verder Marcel Pinas, nu als Surinaamse ster werkzaam op de Rijksacademie in Adam, in het kader van het 4 jaar durend kunstenaars-uitwisselingsproject ‘Nederland-Suriname-Nederland’, waarvan ‘Paramaribo-Rotterdam-Paramaribo’ dan weer een onderdeel is.

Verder in de zelfde ruimte de collages van de doorgaans activistisch en pikante nationale geschiedenissen werkende Kurt Nahar met toegevoegde oproep aan bezoeker zijn afgedankte mobieltje te doneren voor een in 2008 te realiseren nieuw werk:

Voor eventueel postadres om vanuit NL uw oude praatplastic te sturen kunt u mailen naar: kurtnahar@hotmail.com

Hier een snapschot van de groep NL en SUR artiesting al workshoppend in het regenwoud:
met in random order: Bas Pprincen, Kurt Nahar, Arnold Schalks, Steve Ammersingh, Casper Hoogzaad, George Struikelblok, Hulya Yilmaz, Thomas Meijer zu Schlochteren, Patrick Tjon Jaw Chong en ondergetekende als gelegenheidsfotograaf.

Verder werden er nog een reeks Nederlandse presentaties gehouden die danig in het honderd liepen door technisch gedonder. Maar hier dan toch de nederlandse Hulya Yilmaz in actie die de locale gemeenschap bijpraat over haar werk oa. voor Pierre Bayle te Rotterdam.
Locatie: chez chaves’ instituto venezuelano cultura y cooperation.

En een live actie van George Struikelblok,de voormaalige Suriname-Duende guest, die gerealiseerde schetsen als werk toonde.

Vanzelfsprekend draagt Jongeleen graag ook zijn steentje bij in de culturele uitwisseling tussen de Rotterdamse en Parimaribeese kunst of hoe je dat ook zegt…

Anyway,de boog kan niet eeuwig gespannen zijn. goede groet en tot een volgend bericht:

Uw aller jeroen j te p.

About Jeroen Jongeleen 131 Articles
Uw gelegenheidscorrespondent in den vreemde

15 Comments

 1. wat een lange hengel heb je, JJ (De ‘Ronnie Brunswijck’ van de nederlandse kunstwereld)

  Sinterklaas vieren ze daar op 8 december, pas op hoor!
  groeten aan Desiré Bouterse
  en de rest..

 2. “Kunst is de spiegel van de hedendaagse samenleving, een reflectie van de loves and hates.” Da’s nochthans een schitterende oneliner.

 3. maar da’s dan ook de enige bijna rake losse flodder. de rest moet je maar voor lief nemen ;)

 4. Goede Jeroen,
  NIET BEDOELD VOOR ENIGE PUBLICATIE !
  Al geruime tijd zijn een vriend van mij en ik op zoek naar Tom Meijer zu Schlochteren. Hij moet ongeveer 62 jaar oud zijn en in Amsterdam zijn opgegroeid. Zijn lagere school van de Pieter de Hoochschool. Oogmerk: een reunie in 2010/2011.
  Zou de Thomas uit jullie gezelschap “onze” Tom kunnen zijn? Met een berichtje (b.v.k. met zijn emailadres) zou je ons enorm helpen.
  Vast bij voorbaat hartelijke dank voor je hulp.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*