Wishlist Lantaren-Venster

Waarom ook alweer, de afbraak van Rotterdam centrum:

“Het zal nog enkele jaren duren, maar het centrum gaat de Maas over. Op de pier komen steeds meer echte stedelijke voorzieningen: hippe winkels, mooie cafes en restaurants, leuke pleintjes, goede hotels… […] Het wordt een gebied waar veel Rotterdammers en bewoners uit de hele Rijnmondregio graag een paar uurtjes willen verblijven.”

Impressies over de Wilhelminapier en de verwachte toekomst: skyscrapercity.info.

lantaren-venster.nl/141-Nieuwbouw_LantarenVenster

About Jeroen Bosch 4714 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

2 Comments

  1. ..ben benieuwd wat er in de plaats gaat komen van “het gat in de binnenstad”

    Rotterdam; het enige grootstedelijke dorp in Nederland.

  2. De plek van het huidige LV krijgt/behoudt volgens de pagina culturele bestemming:

    “Daarnaast maken we ons sterk voor behoud van een culturele en publieke functie in het gebouw aan de Gouvernestraat. Als L/V vertrekt, hoeft de cultuur nog niet te vertrekken. We hebben al vele medestanders, in de politiek en publieke opinie, gekregen in deze ‘strijd’.”

    Zon vaart loopt het dus niet. Lege zalen op zuid en na een/twee jaar gaat het nieuwe steen aldaar weer dicht. (geld/subsidie op – en geen bezoekers betekent geen toekomst) Een verbouwd LV aan de gouvernestraat kan dan gelijk de deuren heropenen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*