Jake & Dinos Chapman @ White Cube

If Hitler Had Been a Hippy How Happy Would We Be

If Hitler Had Been a Hippy How Happy Would We Be, 2008, Thirteen watercolours on paper, Dimensions variable

whitecube.com/exhibitions/jandd/if_hitler/

“When the artists Jake and Dinos Chapman bought a series of paintings by Adolf Hitler for £115,000, many questioned the morality of paying for works produced by one of history’s most brutal dictators.

Yesterday, the brothers unveiled 13 of the watercolours, on which they had added psychedelic rainbows, stars and love hearts, and placed them back on the market for £685,000.”

independent.co.uk/[…]a-little-help-from-the-chapman-brothers[…]

(Via de comments.)

10 Comments

 1. ik vind het een geweldige vonds dat zij door middel van zo’n kleine handeling (het schilderen van regenbogen en sterren over de schilderijtjes van Hitler en het geven van deze titel aan deze serie) zo veel vertellen.
  of eigenlijk niet eens precies vertellen, want dat is helemaal niet nodig.
  je eigen verbeelding weet al dat de wereld helemaal anders zou zijn.
  ik vind het geniaal.

 2. Zoals zij het zelf ook al bescheiden uitdrukten:”the idea of redeeming his work is a staggering work of genius”.

  Het is inderdaad een krachtig werk dat de heren Chapman hiermee neerzetten, maar is deze kracht te wijten aan het artistiek genie van de gebroeders, of bekomt die eer toch Hitler zelf?

 3. in die tijd bestonden er nog geen hippies. Al denk ik dat de kans groot was dat hitler zich als linksdrager tot het hippe aangetroken had gevoeld.

 4. hippies waren toen nog bohemiens genaamd, en niet te vergeten de studenten van het Bauhaus die ook niet bang waren om anders te zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*