Sneak preview Lantaren-Venster: Vinyan

Vinyan, Fabrice Du Welz, 2008

Na zijn eersteling voor groot publiek, Calvaire, verwacht je dat Fabrice du Welz andere wegen inslaat. Dat doet hij, maar ten dele. En zo komen we in een soortement van gedrocht waarvan het vanaf het begin duidelijk is dat het vervelend blijft en het goed raden is naar de filmcitaten (*). Afhankelijk van je stemming en je mening over Emmanuelle Béart is het een enorme kutfilm, of gewoon traag en niet zinnig. Uiteindelijk flink mislukt, helaas, maar toch praatte de tafel er lang over na.

(*) Dr No., Man with the Golden Gun, A fistful of Yen (uit Kentucky Fried Movie), Apocalypse Now, het werk van Spielberg.

www.imdb.com/title/tt1029241/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*