Boek van het jaar: Dearest Tinkebell

tinkebell

Briljant, geweldig: Dearest Tinkebell is een geniaal prachtboek.

tink1

“My name is Melissa! My nicknames are Lissy, Lita, and Bitch.” friendster.com/sexyxbabii

Webkiekjes in print werken vervreemdend, hypnotiserende mail en webkwoots ontluisteren. Alles schitterend gerubriceerd en geweldig vormgegeven door/met Coralie Vogelaar.

Dearest Tinkebell is een straf staaltje copyright infringement, inbreuk op portretrecht. De HAAT torenhoog opgestapeld en humorloos tot op het bot.

Ingedeeld in hoofdstukken. Van A Bag Out of Your Skin, I’ll Get You en Fuck You Bitch tot You’re Ugly, Big Is Better en Repeat.

ugly2

ugly

YOURE UGLY!

groter

Groter geschreven komt de boodschap HARDER AAN.

shinta

Zo oogt Shinta, 16 jaar. hi5.com/friend/p20751098–aapjee–html

blabla

De bekende blablabla.

koeleur1

koeleur2

koeler3

Een deel van het boek is gereserveerd voor prachtige kleurenfoto’s.

rep1

rep2

rep3

Nog een hoogtepunt: de rubriek REPEAT.

nnnnn

Tinkebell is gewaarschuwd.

Geen idee of must have Dearest Tinkebell nog lang voluit verkrijgbaar is. 700 pagina’s leesplezier. Een kunstwerk in de boekenkast.

bol.com/nl/s/boeken/zoekr[…]tk/nl_books_all/N/1430/index.html

tinkebell.com

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

30 Comments

 1. je draaft door jb, maar naar aanleiding van je enthousiasme vraag ik me nog steeds af waarom je de reacties op vorige entries over tinkebel censureerde.
  maw, je ondersteund (tot vervelends toe) een onderneming die er op gericht is bovenstaande reakties aan het volk te ontlokken voor een publicatie, maar als die gratis content op TB verschijnt, dan wil je die ineens niet, ik begrijp je logica niet. doe eens gek en leg uit!
  met vriendelijke garoet, M

 2. > SOLD OUT!

  Goed zo, dacht al zoiets, was op diverse plaatsen uit de virtuele schappen verdwenen. Dan kan ik die link naar bol.com net zo goed verwijderen.

  Gefeliciteerd!

 3. 1 vraag M: heb je het gelezen? of is dit zo’n ongeziene, ongefundeerde diarreescheet die voor een mening moet doorgaan?

 4. in sommige boekenwinkels ligt nog een enkel exemplaar en ik zag ook al iets op marktplaats verschijnen..

 5. @JB , he wat flauw zeg,
  @JS , deze kwalificatie gaat meer op voor jouw reaktie op ben ik bang, ik had het niet over het vast prachtige boek, wat zo ik hier lees , meteen al is uitverkocht, proficiat tinkebel!

 6. @M, als je meldt dat er wordt doorgedraafd op een recensie van een boek, zou men kunnen denken dat je doet vanuit een even zozeer onderbouwde beschouwing jouwerzijds. Ik vermoed edoch dat je het niet gelezen hebt en dus maar een beetje in het rond fabuleert. Een eigenaardig soort van reageren zoals wel vaker voorkomt.

 7. @JS,
  Volgens jouw opvatting is het dus zo dat waneer je een specifieke publicatie niet hebt gelezen, je dus niet een woord van relativering tot een blijkbaar iets te veel doordravende blogger mag richten. die volgens mij enige distantie kwijt is voorzover hij die ooit had. verder vind ik de door jou gekozen kwalifikaatsies richting mij, een mooi inzicht geven van je houding tot de vrijdenkende medemens. waar komt jullie verbeten kwaadheid toch vandaan. De “torenhoge haat en humorloosheid” uit jB’s prachtstuk beperkt zich jammergenoeg niet tot de reakties van boze dierenvrienden.
  prettige dag gewenst, M

 8. ik heb het zelf nog niet mogen bekijken en aangezien het als zoute broodjes over de vloer van de bakker vliegt een vraag: staan er ook positieve comments in?

 9. “Wij zijn helaas niet in staat om onderstaand(e) artikel(en) uit uw bestelling met bestelnummer 7709103300 te sturen. De leverancier bleek niet in staat om genoemd(e) artikel(en) te leveren. Onze welgemeende excuses voor het ongemak.”

 10. gisteren bij boekhandel Athenaeum in Amsterdam heb ik nog een paar exemplaren zien liggen.
  rennen….

 11. Dank je wel, Tinkebell. Ik ga het gauw kopen.

  Bashen en flamen in boekformaat, volgens mij is dat nog niet eerder vertoont. Ben ook benieuwd hoe zich dit verhaal verder ontwikkeld naar aanleiding van de publicatie. Ik denk dat iedereen weer een mening over van alles en nog wat heeft, heb je meteen genoeg voer voor deel twee binnenkort! ^^

 12. Lieve Tinkebell,

  Hopelijk komt deze mail bij jou aan. Ik kon namelijk jouw mailadres niet vinden op jouw eigen site. Jammer. Misschien maak je binnenkort een tweede boek met positieve mails?
  Ik ga in ieder geval snel kijken, waar ik jouw boek kan kopen!

  Ik vond zojuist een berichtje op web.de, heb dat gelezen, en zie veel vegalogisch gedachtengoed in jouw bewering. Ik draag graag laarzen van Tony Mora of Sendra, met een mooi stukje slangenleer erin. Ik krijg dan heel vaak van (vooral jongeren) de opmerking, dat dat ‘zielig’ is. Mijn vegalogisch verantwoorde antwoord is dan ook steevast, waarom is het nìet zielig wanneer een varken of koe gedood wordt voor een stukje vlees, maar wèl zielig, wanneer een voor dat doel gefokte slang gedood wordt voor een paar mooie laarzen? Met die laarzen doe ik vijf jaar. Dat is dus veel langer, dan de gemiddelde mens met het vlees van één varken! In de tijd dat ik met die ene slang loop, fiets, dans, enz., worden voor iedere vleeseter meerdere varkens, koeien, kippen, fazanten, kalkoenen enz. gedood! Simpel rekensommetje, vanuit vegalogisch oogpunt…

  Tweede punt; jouw hamsterproject. Gewoon geniaal! Jou idee met de eendagskuikens en se shredder. Evenzo geniaal! Net als die andere dingen die ik in het internet gevonden heb. Jouw visie, nogmaals, lijkt mij behoorlijk vegalogisch. Kijk mijn site maar eens door, en laat me dan weten, of je je daarin herkent.

  Derde punt; vogeltjes zijn leuke diertjes, als ze zo gezellig in een boompje zitten en zo’n leuke fluitsolo van zich geven. En dan komt daar zo’n stoute poes, die zo’n vogeltje grijpt, vaak alleen voor de lol, omdat poesje graag met een spartelend verminkt vogeltje speelt. Stel nou, iemand neemt zijn jachtgeweer, en schiet op dat stoute poesje, omdat die meneer of mevrouw actief lid is van de vogelbescherming. Dit is ook zo’n héérlijk discussiepunt! Dit kun je lekker uitbouwen met; de ‘jager’ heeft de buren al meermaals gewaarschuwd, dat ze hun kat uit zijn tuin moeten houden. Maar die mensen komen met smoesjes als ‘je kunt een kat niet opsluiten of binnenhouden’ (ik ken echter genoeg mensen die dat heel goed kunnen, bijvoorbeeld mensen die op een flat wonen), ‘een kat kan niet tegen zijn natuur ingaan’ (ik ken mensen, die hun katten vegetarisch voer geven, en die dieren zijn en stuk minder agressief, doordat ze geen vlees meer krijgen), denk er maar eens over na. Dit is een vegalogische prikkel voor jou. Ik hoop, dat je op mijn mail kunt reageren. Ik zou heel blij zijn, wanneer ik een antwoord van jou persoonlijk krijg.

  Heel veel liefs, en harrrtelijke groeten (bewust mèt rrr),

  Quintus

 13. Had ik toch maar meerdere exemplaren gekocht! Want ik heb het aan een aantal vrienden laten zien en naar het zich laat aanzien zal ik een uitleen-service moeten beginnen.
  Geweldig Boek!!!!!

 14. “het” is wel slim, als je verder niet veel kunt, dan is er nog altijd guerrilla marketing.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*