Eindejaarslijst AW 2010

De Top 5 exposities in 2010:

Eindejaarslijst AW 2010

Op 1) Thomas Demand met zijn expositie Nationalgalerie bij Museum Boijmans van Beuningen. Ook al is het maar een remake van de oorspronkelijke expositie in Berlijn, het blijft een expositie zoals die hoort te zijn: gelaagd. Zowel visueel alsook inhoudelijk.

Eindejaarslijst AW 2010

Op 2) Innen Stadt Aussen, Olafur Eliasson in de Martin-Gropius-Bau, Berlijn met o.a. de fantastische installatie Your Blind Movement.

Eindejaarslijst AW 2010

Op 3) Folkert de Jong met Circle of Trust in het Groninger Museum. Het blijven krachtige werken, ook al had ik af en toe wat moeite met de combinatie met de pastelkleurige zalen. Des te overtuigender de presentatie in het anders zo moeilijke Coop Himmelblau paviljoen.

advertentie(s)

Eindejaarslijst AW 2010

Op 4) Rob Voerman met Human Comfort in het Cobra Museum, waarin veel van zijn grootschalige installaties, sculpturen en grafiek nu ook eindelijk in Nederland te zien waren.

Eindejaarslijst AW 2010

Op 5) David Schnell met Stunde in het GEM. Prachtige, krachtige schilderkunst om hebberig van te worden.

Eindejaarslijst AW 2010

Gemiste kans 2010: Joep van Lieshout met Infernopolis in de Onderzeebootloods. Jammer. Prachtige locatie en werk van een van Nederlands belangrijkste kunstenaars willen de som der delen niet overstijgen.

Dieptepunt 2010: Uiteraard de kunstenplannen van de nieuwe regering. BTW verhoging gepaard aan bezuinigen getuigen niet alleen van gebrek aan visie, het meest erge hieraan is het beeld van de kunstenaar als luie subsidietrekker dat geschetst wordt. Hier wordt ik moedeloos van.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*