Linke Hobby’s!

Thomas van Linge

Op een triple-A locatie – de Haagse Grote Markt, op twee minuten lopen van de Bijenkorf – organiseren vierdejaars beeldende kunststudenten van de KABK dit weekend hun traditionele pre-eindexamen expo. Met behulp van kartonnen dozen verbouwden ze de bovenste twee etages van ‘creatief warenhuis’ Hoop tot een fijne tentoonstellingsruimte.

linkehobbys.nl

(Een verslag van Jaring Dürst Britt)

Hoewel hier en daar het woord “epigoon” in het achterhoofd opduikt , is het een fris en goed opgebouwd geheel. De studenten regelden alles zelf: een curator (Lieven Segers), de PR, de locatie een prima nevenprogramma en last but not least de financiering van het geheel: Halbe Zijlstra, eat your hart out!


Roza Oudgenoeg-Stegeman

Anne Forest

Jolique Geurts

Marjolein van de Ven met een lastig te fotograferen lichtinstallatie,

Milan Draskovic, Giorgi Marr en Guido van der Linden

Multimediale installatie van Maarten Boekweit

Evelien Hassing

Paalo van Eerten, Hester Plomp, China Zijlstra, Rutger Laumen

Hester Plomp

Rutger Laumen

Cato Koole

De persoonlijke voorkeuren:

De in de openbare ruimte opererende Paalo van Eerten verhaalt op meeslepende wijze met behulp van foto & audio over zijn ervaringen met voorbijgangers (in dit geval bij het arrangeren van twijgjes op stoeptegels en het geel schilderen van een klimoptak).

Ondanks het feit dat er naar maar liefst vier verschillende kunstenaars tegelijk wordt geknipoogd, slaat de installatie van Thomas van Linge niet dood. Visueel sterk & intrigerend.

Onmogelijk te fotograferen prachtvideo van Puck Verkade, waarin een burlesk uitgedoste dame zich des nachts op een onverwachte locatie ophoudt. Mooie balans tussen frivoliteit en sereenheid.

linkehobbys.nl

About [Redactie] 9040 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

3 Comments

  1. Linke Hobby’s was een korte maar hefftige expositie. Uitstekend gebruik gemaakt van het pand, de eerste en tweede verdieping van HOOP. Een uitdaging voor het publiek om een idee op te doen van wat eigentijdse kunst kan zijn. Goed!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*