Boomruis-compositie @ Urban Explorers Festival Dordrecht

In Dordrecht start vanavond de zesde editie van het Urban Explorers Festival. Onderdeel van het driedaagse event is een expeditie richting een boomruis concert van Staalplaat soundsystem en LOLA landscape architects.

De Rotterdamse geluidskunstenaar Radboud Mens schreef een speciale compositie voor 64 bomen. De afgelopen week werd er opgebouwd op recreatieterrein De Elzen.

“De basis van de installatie wordt gevormd door een matrix van 64 bomen, waarin trilmotoren worden bevestigd die allemaal individueel via DMX zijn aan te sturen. De compositie voor de 64 bomen heeft de titel ‘Shiver Me Timbers’.

Na afloop kunnen de bezoekers zelf patronen afspelen via hun mobilephone, waardoor ze zelf invloed krijgen op het gedrag van de natuur.”

Expedities richting de installatie Composed Nature starten (t/m zondag) vanaf het CBK Dordrecht aan de Voorstraat 180.

urbanexplorersfestival.nl/artiesten/staalplaat-soundsystem-lola-landscape-architects

About Daan Samson 111 Articles
De kunstwerken van Daan Samson behandelen de taboes, pijnpunten en verworvenheden van de welvaartsamenleving. Op Trendbeheer bericht hij over wáárlijke progressie, over botanische cultuuraangelegenheden en over alle fraaie dingen die door z’n vrienden worden gerealiseerd.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*