Bottom Rock @ Ruimtevaart, Den Haag

Bottom Rock is een gesamtkunstwerk van vier kunstenaars; Iede Reckman, Machteld Solinger, Nicola Kirkaldy en Roosmarijn Mascini.

stichting-ruimtevaart.nl

Gezamenlijk hebben ze vrolijk op elkaar gereageerd in een soort allesomvattende free jazz jamsessie, maar dan in beeldende kunst context.

Binnen twee grote vormen, een houten latjes staketsel en een een hangende houten kooi, zijn velerlei kleine accenten aangebracht, varierend van kleine schilderijtjes..

..tot allerlei sculpturen en wandschilderingen.

Het lijkt allemaal nergens over te gaan en wil weinig meer zijn dan een prettig spel van vorm en ritme en dat is goed gelukt.

De totaalinstallatie vult de ruimte op precies de goede manier.

Het danst alle kanten op, maar komt tegelijkertijd heel naturel en vanzelfsprekend over.

Als er vervolgens een sculptuurtje met oaseblokken voorbij komt lijkt de invloed van het poetische ‘frutsel’werk van Navid Nuur wel wat aanwezig, maar dat mag – zeggen we dan maar.

Waar het frutselen bij Navid Nuur ten dienste staat van onderliggende inhoudelijke materiaalassociaties, lijkt het hier vooral vrijheid en blijheid te willen communiceren.

Ruimtevaart had voorafgaand aan de opening van Bottom Rock wat problemen met de brandweer, die na een klein binnenbrandje oordeelde dat er nog maar vijf mensen tegelijkertijd aanwezig mochten zijn.

Voor de installatie is het in dit geval een geluk bij een ongeluk, want het is een installatie waar men het best alleen of met een paar man doorheen dwaalt.

De brandweerinterventie heeft wellicht invloed op de bezoekbaarheid, dus misschien even de ruimtevaartwebsite in de gaten houden voordat een bezoek gepland wordt.

http://www.stichting-ruimtevaart.nl/
http://kirkaldy-mascini.blogspot.com/
http://www.machteldsolinger.nl/
http://iedereckman.com/
en
http://nl-nl.facebook.com/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*