JCJ VANDERHEYDEN – In-sight @ Boijmans

Ongebruikelijk misschien om hier twee keer aandacht te besteden aan een tentoonstelling, maar deze is niet te missen en opzienbarend goed. (Eerder op trendbeheer: JCJ Vanderheyden is terug in Boijmans, beeldverslag van Erik-Jan Ligtvoet)

boijmans.nl/en/7/calendar-exhibitions/calendaritem/870/jcj-vanderheyden

Alle werken zijn gehangen voor grijs VANDERHEYDEN-behang.

Spiegeling en reflectie galore.

Normaal, los, stuk voor stuk, raak ik niet altijd even overstuur van het werk van JCJ VANDERHEYDEN. Een Hollandse meester, klassiek en altijd herkenbaar. Binnen deze totaalinstallatie valt opeens alles op zijn plek. Herhaling, weerspiegeling, verschuiving, verdubbeling. Misschien zitten al zijn (overzichts)tentoonstellingen wel zo vernuftig in elkaar.

Ik heb hier echt een nacht van wakker gelegen en ik raad iedereen aan naar het Boijmans te gaan. Nog tot 29 januari, een zaal in de oudbouw. Tentoonstelling van het jaar.

boijmans.nl/en/7/calendar-exhibitions/calendaritem/870/jcj-vanderheyden

About Jeroen Bosch 4714 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

10 Comments

 1. al en nog jaren koning op groot formaat (heb nog wat lopen googelen maar niks gevonden over zijn werkperiodes van verveling-uitermate grappig)

 2. Waarom heeft hij zo veel initialen?
  Is dat goed gemarked?
  Id dat aan te raden voor beginnende kunstenaars om een interessante naam te nemen?

 3. @el pulpo. het is jonge kunstenaars aangeraden dat de hoeveelheid initialen in nauw verband staat met de gelaagdheid van het werk. in het geval van jcj zijn dat er drie. wat duidelijk overeenkomt met de opzet van deze presentatie.

 4. heeft in prille jaren 70 zichzelf op gezette tijden voor een raam gezet met huisarrest en verveelplicht – inderdaad niets van teruggevonden op t web, maar dat soort zaken beklijven blijkbaar wel bij mij – vervelen en ik..
  had gehoopt met het opwerpen van dit balletje van iemand anders de ideale link op te vissen.

  ik zal es in de stoffige hoek van mn boekenkast duiken en kijken of ik daar iets over op kan diepen

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*