Het gaat u veel geld kosten als u werk van Duijsens namaakt!

Geen Duijssens maar een echte Theo B. – of is het toch een Duijssens?

Gerdine Duijsens versus Theo Broeren – Kunstenaar van de vrolijke taferelen! Een juridische strijd van formaat die (goddank) in het voordeel van Gerdine Duijsens beslecht is. Waar zouden we zijn zonder copyright en -wrong.

“eerlijk duurt het langst; Kunstenaar Gerdine Duijsens wint in hoger beroep rechtzaak tegen diefstal gedachtengoed en verplettert copycat Theo Broeren uit Oss”

Lees het hele artikel:

dichtbij.nl/amsterdam-centrum/regionaal-nieuws/artikel/2207648/eerlijk-duurt-het-langst-kunstenaar-gerdine-duijsens-wint-in-hoger-beroep-rechtzaak-tegen-diefstal-gedachtengoed-en-verplettert-copycat-theo-broeren-uit-oss.aspx

Het lyrisch expressionisme van Gerdine Duijsens, ga er maar even voor zitten:

“Ze worden haast onder haar creatieve handen vandaan getrokken, haar trefzekere en onthullende inkijkjes in het rijke, lege leven van de partijtijgers en de receptie-verslaafden, de oesterslurpers en champagneslobberaars, de mateloze schransers en de tomeloze drinkers, de dronkenmansbidders en de borrelbabbelaars, de hotemetoten en de nietsnutten, die zij inmiddels in meer dan duizend doeken in al hun onbenulligheid en ijdelheid heeft geportretteerd.

Toch zijn het niet alleen maar opgeblazen gebakkenlucht- verkopers die haar kleurige doeken bevolken. Gerdine zet haar figuren in hun onbewaakte ogenblikken met milde spot te kijk als hun kwetsbare en onzekere zelf, wanneer zij, zich onbespied wanend, voor even proberen te ontsnappen uit een wereld waarin status, kennis, protocollen en macht hen gevangen houden. Lyrisch expressionisme in zijn zuiverste vorm. Kijkend naar de schilderij van Gerdine Duijsens zien we onszelf. Er is niets aan te doen, een glimlach speelt om onze lippen, een giechel kruipt omhoog langs het middenrif. Daarom willen we haar doeken aan onze muren hebben Omdat ze ons iets over onszelf vertellen. Omdat ze echt zijn.”

gerdineduijsens.com/nl/biografie

G. Duissens, als kunstenaar geboren.

Update 20:44 10-12:

“Het willen creëren van optimistische kunst, waar mensen zichzelf in terug vinden, is wat Esther Gemser bezig houdt. […] [Ze is] dit jaar voorgedragen als young artist voor de
Biennale in Florence 2011 en de Gouden Gerbera van Kunstzinnig.nl”

esthergemser.nl

“Je kunt nu al voor 2012 boeken voor de workshop dikke dames schilderen!!”

elvanleersum.nl

Update 23:54 10-12:

“Haar figuren worden naïef, direct en krachtig op doek gezet met een knipoog naar de oppervlakkigheid van de huidige maatschappij.”

josettecaelen.com

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

21 Comments

 1. Als ik heel eerlijk ben, vind ik de tekst een beetje overdreven neergezet in de relatie met de kwaliteit van het werk.

 2. Ja hilarisch zal straks/later die El van Leersum en Esther Gemser erbij zetten.

  Ik weet zeker dat in trendbeheer ergens al eens een postje is gemaakt met haar of andermans gelijk ogend werk maar kan dat niet terugvinden.

 3. MegaOpenHaardCore, de voorraad is onuitputtelijk: Josette Caelen, Jenny Klevering, Susan Ruiter, Susan Vermeulen, Cecile Bakermans, etc.

  Esther Gemser legt het even uit in de onzichtbare lettertjes (Ctrl-A) onder haar algemene voorwaarden: “geinspireerd door Gerdine Duijsens geinspireerd door Gerdine Duijsens lijkt op gerdine duijsens, goedkoper dan gerdine duijsens. vrolijke kleuren net als gerdine duijsens, dikke dames net als gerdine duijsens, schildert eigen naam geen gerdine duijsens Duijsens”

 4. De voorraad schilders is verder wel onuitputtelijk maar die anderen gelijken te weinig Duijser.

  Het grote feest betreft alle begeleidende teksten waar ik die door jou gekwoote ‘onzichtbare’ (er zijn dagen dat ik niet ‘score’ lees danwel Ctrl+A) maar even oversloeg. Deze is wel de leukste: “goedkoper dan gerdine duijsens” Wah! NOG goedkoper?! Of betreft het hier niet de kwaliteit?

  Staat die juridisch even sterk of niet? “schildert eigen naam geen gerdine duijsens Duijsens”

 5. Ik zou bijna zeggen: Crisis!!
  (T is wel t soort ‘kunst’ wat onze overheid ambieert)

 6. Couleur interlocale.

  Er zitten wel talenten tussen. Als je bedenkt dat meer dan de helft schildert in de eigen garage (al dan niet met daklicht), dan moet je onverwoestbaar optimistisch zijn om toch zo kleurrijk te werken. Dat de originaliteit daarbij wat achterblijft is eigenlijk wel te verwachten.

 7. wat een bullshit zeg. die duijsens is een dikke copycat van broeren. en schande om theo b. te noemen, alsof het een misdadiger is. schaam je.

 8. Idd een beetje overdreven. Belachelijk om het zo overal te publiceren. Dat ze gewonnen heeft leuk maar laat mensen in hun waarde. EN al helemaal om hem theo b. te O. te noemen.

 9. grote kunst kleine prijzen/ook dikke dame/s/lilly

  grote kunst voor kleine prijzen
  zie foto,s en dan mijn site schilderlilly.nl
  v a 35,00 euro
  geschilderd door lilly
  Kom gerust de schilderijen vrijblijvend bekijken in Groningen wel even op afspraak.
  versturen kan ook /v a 10 euro/
  schilderlilly.nl
  http://www.schilderlilly.nl http://www.schilderlilly.nl

  http://antiek-kunst.marktplaats.nl/kunst-schilderijen-modern/521096462-grote-kunst-kleine-prijzen-ook-dikke-dame-s-lilly.html?return=eJw1zVEKgzAMBuC7CPqmtbrBqMhwNym1o13btJgIY2N3XxzsJXx%2FEhKtpHp71U%2Bo5OWkKrR6M25yREUJEXKx0CW9BSpRa8IOotBA3obWQht2QBK%2F2qJxPq528w8epMwCYfjkuXOU4vUZZ9msOFOux0XW4y3KP4YDvHiY2C9fmHhfkQOrHM2ekbi%2FwJ74ieGY0XMemlL2ua%2BmzxcAXUDi&df=1&fta=eNo1kU1uwyAQhe%2FCImsGhh8PyhV6hQgMtJacxgpOajXK3YsN3aBP7w0zw8OToVchS%2Bxxny9PPxfmCmlNbJvPcIrlvN4I3Az7IQgsKjev9DstruRYyC0rcXdd6PtxTfdpdLcykTgty%2BPM905IbPGfibmpNigkiU3xGCFFZRkCjzyqTYZhRCPCDmEQcagQwKA8lJFnkBsklCIg3yALKzXXBwgDUIFnjDwdilU%2BNBDadlC%2BAUBTTNamKahasbHiH1LqYCsk0EH2W1ZCtxBjB9n6GG7HAzTwoc%2FyqlmS1%2BtJDTHI3GpGaJZK0Fflqik66PZAFbBZ2ig4ADP25dOIzRpS3rOEGuV6W3wslzl9f65fe9y6GgOxq98u%2Bw%2FU0CMJFFUVxPwPcx8dn8x54vR6v%2F8AZ0qX2A%3D%3D&fta_ind=9&fs=1&thumb_click=1#photoGallery

 10. Ik snap echt niet wat mensen zien in al die vleeskoppen met een drankje …..Wat een mop dat er zoveel identiteitslozen zijn die elkaar maar naar hartelust nadoen !Ga zo door !

 11. wilt u ook gaan vermelden, dat Theo Broeren
  gelijk heeft gekregen bij de hoge raad 29-3-2013
  en de uitspraak van hogerberoep geheel vernietigd is
  Broeren heeft Duijsens VERPLETTERD
  Dus alles wat hier in deze krant staat is alweer
  achterhaald Theo Broeren

 12. Broeren.. Duijsens, welk naam je het beestje ook geeft het blijft woonwinkelkunst voor visueel minderbedeelde medemensen.

  Van mij mag je doen wat je wilt maar val het internet er niet mee lastig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*