Daan van Golden – Apperception @ Wiels

Onder de titel “Apperception” toont Wiels in Brussel een prachtig overzicht van het werk van Daan van Golden. (.”Een “apperceptie” is een waarneming die wordt vergezeld van reflectie en bewustwording, in tegenstelling tot de waarneming die enkel een zintuiglijk vermogen kent”.)

wiels.org/home.php?lng=nl&

(Een bericht van Peter van Beveren.)

In 11 ruimtes wordt Van Golden’s werk vanaf de vroegen jaren ’60 tot nu gepresenteerd. De tentoonstelling opent – en eindigt- met “Buddha” uit 1973 en leidt de bezoeker door thematisch ingedeelde zalen, die curator Devrim Bayar op een perfecte manier ingericht heeft.

Hoogtepunten: de zaal met de drie in lakverf uitgevoerde composities uit 1964 in rood, geel en blauw en de zaal met de silhouetten; de rode “Study Giacometti” blijft een fabelachtig schilderij. Wacht als toeschouwer op die andere bezoeker en combineer beide beelden.

Een sublieme tentoonstelling die voor mij ook “Silence is Golden” had mogen heten. Ga dat zien, tot 29 april in Wiels.

Na De Hallen Haarlem (nog tot 4-3) nu groots in Wiels.

wiels.org/home.php?lng=nl&

About [Redactie] 8950 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*