Tinkebell, Saving a Broiler

“Ook kippen hebben recht op een volwassen leven.”

“Wie dacht in de Albert Heijn een lekkere volwassen kip te kopen komt bedrogen uit: Het aan u aangeboden dier is zelden meer dan een paar weken oud.

TINKEBELL. toont in dit werk niet alleen de staat van uw vlees, maar ook de (on)mogelijkheid te sterven uit ouderdom voor de meest voorkomende vogel van ons land.”

Nu al een van de vele hoogtepunten van de komende week. Tinkebell gaat een een plofkip redden van de slacht en biedt haar een nieuw onderkomen in een installatie op de RAW Artfair.

Facebook.com/events/284701084911964/

(Update 7-2: video na de klik)

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

3 Comments

  1. Ha leuk. Dat heeft Wouter Klootwijk (bedenker van het woord plofkip) in het programma De Keuringsdienst van Waarde ook al eens gedaan. Hij kocht een plofkuike en verzorgde deze vervolgens vier maanden. Aan het eind zakte het arme beestje door zijn (haar) poten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*