Daan Samson – ‘Praaltocht van koers en oogst’ @ opening NP3.tmp

In Groningen vond afgelopen zaterdag het openingsspektakel plaats van de nieuwbakken kunsttempel NP3.tmp. Welvaartskunstenaar Daan Samson realiseerde de openingsceremonie. Dwars door het Groninger winkelhart liet de kunstcoryfee zijn Praaltocht van koers en oogst trekken.

“Door de binnenstad van Groningen beweegt Daan Samson een corso aan begeerlijke lifestyle-goederen. Een groot aantal toonaangevende merken en bedrijven is bereid gevonden offers te brengen ten bate van de kunst, de economie en het persoonlijke welzijn van de kunstenaar. Op nederige wijze wordt een pallet aan jaloersmakende items door het stadscentrum bewogen”.

(Foto’s: Ruud Ploeg via NP3, vimeo na de klik)

vimeo.com/36903722

v.l.n.r. Buitenkeuken DAVINCI (Boretti), prullenbak Pushboy Classic Line Pink (Wesco), Roeitrainer Model D (Concept2), tweemaal klamboe Canopy ‘XL’ 2deurs (Klamboewinkel.nl), stoel Stickchair (Gerard de Hoop Product & Interior Design), zes-delige messenset Four Star (Zwilling J.A. Henckels), touchscreen-telefoon SL910 (Gigaset), divers pc-randapparatuur (Logitech) en dakkoffer Carver 5.5 Keith Haring (Hapro).

Daan Samson (op Viceland.com):
“Als intellectueel kun je met jouw kennis een voorbeeld stellen. In het leven moet een mens het onverwachte durven te verwachten. En daarmee dus ook openstaan voor nieuwe verheffingsprincipes. Ik geloof weer helemaal in de maakbaarheid der dingen. Heel erg linkserig dus eigenlijk.”

Hemelbed Seven Sins, geofferd door Roeg Holt Meubelen.

v.l.n.r. Wandelwagen Cameleon (Bugaboo), keramieke kopjes MICXUP (Unit 30), Serving Tray by Gijs Bakker (Royal VKB), wokpan BK Wokarang (BK Cookware), Arik Levi’s vlinderstoel Neon Pink (Room100), tuinruimer GW3010 (Black & Decker), bureau Nuvola (Lundia), keukenmachine Cusine Système 4200 XL (Magimix), vaas Schizo (Oooms Dutch Design Studio) en Loungemeubelset Seaser (LONC Living Products).

Daan Samson en Ruud Akse (Artistiek directeur NP3)

“Eenmaal aangekomen in het nog onbevlekte NP3.tmp blijven de door het bedrijfsleven aangeboden commodity goods nog tot en met 14 april te bewonderen. De praalwagens plus alle geëtaleerde objecten krijgen een plek binnen de nieuwe expositiehal. Na afloop van de ommegang én de tentoonstelling zullen alle luxe artikelen een permanente plek vinden in en om het Rotterdamse woonpand van de kunstenaar.”

Het offer van ACD kassen uit Roeselare (BE):
Tuinkasje Luna.

Met de ‘Praaltocht van koers en oogst’ heeft Daan Samson zichzelf werkelijk overtroffen. De Rotterdamse fashion designer Henk Koers ontwierp speciaal de processie-outfits. Stadsgenoot Han Hoogerbrugge tekende voor het projectlogo. En geluidskunstenaar Radboud Mens (Rotterdam) creeërde een zeer opzwepend klankstuk.

Openingsexpositie NP3.tmp; t/m 14 april 2012
Met werk van: Daan Samson, Anno Dijkstra, Willum Geerts en Wouter Huis

np3tmp.blogspot.com

About Daan Samson 111 Articles
De kunstwerken van Daan Samson behandelen de taboes, pijnpunten en verworvenheden van de welvaartsamenleving. Op Trendbeheer bericht hij over wáárlijke progressie, over botanische cultuuraangelegenheden en over alle fraaie dingen die door z’n vrienden worden gerealiseerd.

10 Comments

  1. haha en holy shit daan, je bent me dr eentje: “Ik geloof weer helemaal in de maakbaarheid der dingen.”

  2. Vraag me daarbij af hoe heer Samson zijn dagelijkse boodschapjes eigenlijk doet????

  3. RV
    De kunst lijkt hier echt geheel zijn eigen feestje te vieren. Het doet me nogal kinderachtig aan, maar goed, ik ben ook maar gewoon voetvolk..

  4. deden er niet ook andere kunstenaars aan mee? dacht dat het een groepsexpo was incl een avond vol met performances van meerdere kunstenaar waarmee np3 hun nieuwe lokatie ging openen. niets van terug te zien in dit bericht. jammer, DS.

  5. Kunzt met de grote Z, ga er maar voor zitten, 14 minuten Oog TV.

    Optocht met Daan Samson. Erik Zwezerijnen

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*