EX TEXTS, Navid Nuur @ Heden

EX TEXTS, Navid Nuur @ Heden

VISION NEEDS NO EYES TO SEE

Navid Nuur sprak donderdagavond 29 maart over een nieuw kunstwerk in de collectie van Heden. Het kunstwerk is tegen een kleine vergoeding voor iedereen verkrijgbaar om thuis op -bijvoorbeeld- de muur te plaatsen. Maar het mag ook in de eikenhouten bank, of op een stalen kast.

Heden.nl/tentoonstellingen#p118

(een bericht van Rob Knijn)

EX TEXTS, Navid Nuur @ Heden

Aan de hand van een aantal andere kunstwerken vertelde Navid over zijn soms moeizame relatie met woorden, letters en taal. Er was dit werk gemaakt van kauwgom, de letters maakte hij in zijn mond. De mond is volgens Nuur 100 keer gevoeliger dan de handen, dus uitermate geschikt om vorm te geven. Het vergde wel wat oefening om het hele alfabet onder de knie te krijgen.

Nuur is een groot verteller, hij bewees dat ook in Nest eind 2010 met zijn One Nest Stand: The Eye codex of the Monochrome. Als de kans zich weer eens voordoet hem te horen spreken, dan mag je die niet voorbij laten gaan.

EX TEXTS, Navid Nuur @ Heden

Draagt voor uit eigen telefoon/werk.

EX TEXTS, Navid Nuur @ Heden

Er is een kleine presentatie ingericht om het nieuwe kunstwerk te introduceren. Te zien tot en met 1 april. Da’s dus alleen nog dit weekend.

EX TEXTS, Navid Nuur @ Heden

EX TEXTS, Navid Nuur @ Heden

EX TEXTS, Navid Nuur @ Heden

EX TEXTS, Navid Nuur @ Heden

EX TEXTS, Navid Nuur @ Heden

Links: NAVID. Rechts: I AM JUST AN IDEA BETWEEN THE TAPE AND THE WALL.

EX TEXTS, Navid Nuur @ Heden

Het kunstwerk VISION NEEDS NO EYES TO SEE (de titels van de werken van Navid Nuur zijn meestal geschreven in hoofdletters) bestaat uit een aantal metalen slagletters die deze zin vormen: VISION NEEDS NO EYES TO SEE. Het is eigenlijk heel logisch.

Heden levert voor het gemak een hamer mee, samen met instructies. Voor 20 euro is een uniek werk van Navid Nuur voor altijd bij u, onvervreemdbaar, onweerstaanbaar ook. Wel even de letters en het hamertje weer inleveren.

EX TEXTS, Navid Nuur @ Heden

EX TEXTS, Navid Nuur @ Heden

Navid Nuur

Heden.nl/tentoonstellingen#p118

About [Redactie] 8950 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

3 Comments

  1. Het boeit. Haast U ! Het gepresenteerde werk blijft beschikbaar bij Heden. Een echte Navid Nuur in de wand gebeiteld, wie wil dat niet ?

  2. Hello Navid.. hoe gaat met jou?? Kan je me herinering.. we zijn zamen 3 dagen in bed .. was lekker hoor…. ik hoop jou nog een keer te zien..ik miss jou…. kiss and love from Jorge Camal

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*