It’s a Wrap! @ Kop, Breda

It's a Wrap! @ Kop, Breda

Afgelopen vrijdag werd de nieuwe tentoonstelling It’s a Wrap! feestelijk geopend bij KOP in Breda. Daar was deze correspondent helaas niet bij aanwezig maar kreeg de dag erna wel de indruk dat het gezellig moet zijn geweest. It’s a Wrap! gaat over de toegenomen nadruk op de verpakkingen van producten en de manier waarop verpakkingen bijdragen aan de produkt- belevening. Daarnaast zijn er ook gewoon een heel aantal werken te zien waarin op verrassende manieren door kunstenaars en ontwerpers met verpakking en verpakkingen worden omgegaan.

T/m 27 mei a.s.

Stichtingkop.nl/agenda/it-s-a-wrap

(een bericht van Jurjen Semeijn)

It's a Wrap! @ Kop, Breda

Meteen een goede binnenkomer met de verpakking van de aankondiging van tentoonstelling. Knappe poster van de hand van Rob van Hoesel.

It's a Wrap! @ Kop, Breda

It's a Wrap! @ Kop, Breda

Eenmaal binnen wacht een enorme surprise. Kunstenaarscollectief Bliss is verantwoordelijk voor de inrichting als ‘utopische totaalbeleving’. Het geheel ziet er feestelijk gezellig uit, maar schiet tekort in het toevoegen van waarde aan de tentoonstelling zelf. Het gaat enigzins ten koste van de getoonde werken als kunst. Toch werkt het wel om de werken mee te presenteren als handel. Als je voldoende contanten en een flinke tas meeneemt kun je namelijk ook alle werken in de expositie aanschaffen. Werken van Foekje Fleur, Maurice Meewisse, Simon Kentgens en anderen staan op u te wachten. Hieronder een selectie.

It's a Wrap! @ Kop, Breda

Gevondenvoorwerpvaasjes in porselein van Foekje Fleur in retrokleuren voor weinig.

It's a Wrap! @ Kop, Breda

Een verpakking als lampekap of lampekap als verpakking van David Graas.

It's a Wrap! @ Kop, Breda

Maurice Meewisse gebruikte het ontstane zaagsel van het gebruik van zijn gereedschap om datzelfde gereedschap weer mee te verpakken. Of de prijzen inclusief of exclusief de getoonde gereedschappen zijn is niet bekend. Ook is niet bekend hoe het hout is gesplinterd/versnipperd met behulp van de jerrycan.

It's a Wrap! @ Kop, Breda

In de installatie van Simon Kentgens waan je je als in de utopische wereld van het wasmiddelenetiket. Ga er naartoe en zet het op je verlanglijstje.

It's a Wrap! @ Kop, Breda

Sportschoenen gemaakt van de schoenendozen eromheen van I Have Pop. Helaas alleen de linkerschoen en als print, maar wel voor minder dan het zelf maken.

It's a Wrap! @ Kop, Breda

En als laatste de fotografie van Suzanne Jongmans, als je nog ruimte over hebt in je tas.

Stichtingkop.nl/agenda/it-s-a-wrap

T/m 27 mei a.s.

About [Redactie] 9073 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*