About [Redactie] 8950 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

8 Comments

 1. het nieuwe logo Stedelijk Museum is een stap terug in de ontwikkeling naar een internationaal museum dat aansluiting zoekt bij een maatschappelijke context. Echter, het logo maakt handig gebruik van de specifieke periode in de kunstgeschiedenis, de conceptuele kunst. Experimenten uit de conceptuele kunst zijn tot op de dag van vandaag leidend voor marketing en campagne-concepten. jammer dat het logo een romantische vertaling in vorm ervan is, in plaats van een reflectie op het gedachtegoed.

 2. Conservatief, star, gedateerd… Alsof men met een imago-probleem zit. Dus een treffend logo!

 3. Zowel die van Pierre di Sciullo als het huidig ontwerp weet een weinig stevige indruk te maken.

  Allebij lekker ‘crea’..
  Misschien toch meer iets voor een buurthuis.

 4. “Het duo (Mevis en Van Deursen) wordt internationaal gerekend tot de meest inventieve en gerenommeerde Nederlandse ontwerpers.” http://nl.wikipedia.org/wiki/Mevis_%26_Van_Deursen

  Wie ben ik om dat dan in twijfel te trekken?

  Het logo past in ieder geval prima qua uitstraling bij het ietwat verouderd ogende ontwerp van de “nieuwbouw”. Degelijk corporate identity management dus.

 5. Er moest natuurlijk een culture clash komen en dan is ‘any news good news’. Een letterlijk en kinderlijk ontwerp. Een museum als cultuurcrèche, waar we als postmoderne peuters mogen verpozen in het Hofnarretje der Waarachtigheden. Kunst is taal zo lijkt het en dat is goed. Acceptatie zal net zo lang duren als de verbouwing van het SM.

 6. Best een zinnig logo, en fijn. Nu eens een keer niet van dik hout zaagt men planken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*