Artigo Tours voor het International House in Chelsea

Stan Douglas @ David Zwirner

De eerste echt officiele tour, onder de naam Artigo Tours, vond vorige week zaterdag plaats in Chelsea, New York.

Artigotours.com

We hebben de groep bestaande uit alumni van het International House meegenomen naar enkele van de beste tentoonstellingen van het moment bij uiteenlopende kunstinstellingen. Zeven galeries in twee uur, we moesten de pas er behoorlijk inhouden, naar volle tevredenheid bleek achteraf bij de feedback die we kregen.

De tour ging langs enkele commerciële galeries, een non-profit organisatie en een privé galerie. We hebben hiervoor gekozen omdat de organisatie wilde dat we de zakelijke kant van de kunst belichtten, en dan is het belangrijk te weten hoe de structuur van de verschillende kunstinstellingen in New York in elkaar zit.

Virginia Overton @ The Kitchen

De doelstellingen van de kunstinstellingen zijn duidelijk verschillend en dat werd extra benadrukt door het werk dat werd getoond. Bij de non-profit was het Virginia Overton een geweldige kunstenaar maar best conceptueel en minimalistisch, tegenover het werk van Carlos Vega bij een commerciële galerie. Zijn werk is makkelijker te begrijpen en esthetisch aantrekkelijker.

Carlos Vega @ Jack Shainman

We hebben niet alleen zelf verteld, de kunstenaar Carlos Vega heeft zijn eigen werk toegelicht, en de ‘director’ van Friedrich Petzel heeft veel interessante details verteld over het werk van Corinne Wasmuht.

Corinne Wasmuht @ Friedrich Petzel

Daarnaast wilden we ook werk opnemen van bekendere kunstenaars, Ernesto Neto en de niet-te-missen tentoonstelling van Claes Oldenburg en Coosje van Bruggen gaven ons die mogelijkheid.

Ernesto Neto @ Tanya Bonakdar

Claes Oldenburg en Coosje van Bruggen @ The Pace Gallery

Marcel van Eeden @ Artisanal House

We sloten de tour af bij een privé galerie met de mooie tekeningen van Marcel van Eeden. De tentoonstelling bestaat uit een enkel werk, The Zurich Trial, Part 1. Een verhaal van 150 tekeningen geïnstalleerd volgens de lijnen van de adembenemende ruimte van de galerie. Het Artisanal House is een verscholen juweeltje in het hartje van Chelsea en het werk van Marcel zuigt je mee als een van de geweldige afleveringen van Mad Men.

Artigotours.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*