Frits Klein

De vader van Yves was schilder en de harmonie en de blijdschap zelve.

“Klein was een mediterrane dromer en als zodanig schilderde hij, naast die ruiters en amazones, ook boomgaarden in volle bloei en alles gekoesterd door een eeuwige zon. Hij was de harmonie en de blijdschap zelve.”

“Frits Klein, vader van de jonggestorven kunstenaar Yves Klein bleef
de contacten met Nederland onderhouden en talloos zijn de tentoonstellingen die er van zijn werk werden georganiseerd. Ook in Parijs, Tokio, Londen, Nice en Locarno, om maar een paar steden te noemen, was zijn werk te bewonderen.”

bergenseschool.nl/Frits-Klein.htm

(Via GK kort)

About Jeroen Bosch 4660 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*