Leon Riekwell neemt afscheid

Na 32 jaar vertrekt Leon Riekwell als programmacoördinator van het Buro Beeldende Kunst in Vlissingen. Nederlands meest symphatieke kunstpaus is 63 geworden; en dus is het tijd zelfstandig ondernemer te worden.

Afgelopen zondag vond zijn afscheidsfeest plaats…’.

“Tijdens de bijeenkomst met als thema ‘maaltijd der vrienden’ is er de mogelijkheid elkaar te ontmoeten, terug te blikken en vooral vooruit te kijken.”

“Vijf tafels met eten en drank leggen de relatie met de landen (Duitsland, België, Italië en Nederland) waaruit het merendeel van de kunstenaars kwam, die in het programma (1980-2012) getoond werden.”

“Leon heeft kenbaar gemaakt in informele sfeer afscheid te willen nemen van een periode van werken.”

“Een zeer persoonlijke wens is om alle cadeaus thuis te laten en indien gewenst een donatie te doen voor de verwerving van een kunstwerk voor de gemeentelijke collectie. Het betreft hier het werk ‘We’re Convinced!’ van de welvaarts-kunstenaar Daan Samson en de fotograaf Jeronimus van Pelt.”

Leon Riekwell

In de expositieruimte:
Tentoonstelling The Shapeshifter van Anya Janssen.

Koos Dalstra (Dalstar) oreert…

Daan Samson

Mo van der Have (Torch Gallery Amsterdam)

In het midden: Nico Out (Kunstcriticus bij PZC)

Bianca Runge (neemt de programmering van Leon Riekwell over)

Audiofragment: Leon Riekwell in de PowNed-uitzending ‘Echte Jannen’ op Radio1 (in gesprek met o.a. Playboy hoofdredacteur Jan Heemskerk)

Mitsy Groenendijk

Leon Riekwell in de PZC van 23 juni 2012:

“Het afscheid is geen definitief vertrek, uit Vlissingen noch uit de kunst. Ik zie het als een tussenstap. Ik blijf me er op mijn manier mee bemoeien.”

6 Comments

  1. Als bericht over een afscheid eerder Daan Samson zoekt iets om over Daan Samson te kunnen vertellen. Ook nog eens weer hetzelfde werk, zelfde pose, weinig nieuwswaarde buiten de programmacoordinatiecommissie en aanhang buro beeldende kunst Vlissingen. Ik snap dat Daan Samson aandacht nodig heeft en centjes moet verdienen net als iedereen maar daar moet je je niet voor lenen trendbeheer.

  2. ik vind m wel weer geinig – je moet het als de loekie de leeuw van tb zien joh, dan doet t niet zo’n zeer

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*