Opbouw Drenthe

“De tentoonstelling in de prachtige tentoonstellingszaal boven de Abdijkerk van het recentelijk totaal vernieuwde Drents Museum is de eerste in een serie over jonge figuratieve kunstenaars. Tweede kunstenaar die te zien zal zijn in dit kader is de Groningse schilder Thijs Jansen.”

Ingezonden mededeling van Simon Schrikker met betrekking tot zijn solo die vrijdag opent in het Drents Museum in Assen.

De tentoonstelling loopt tot en met 27 januari 2013.

Drentsmuseum.nl/…/simon-schrikker-23.html

“Het museum toont een greep uit werk dat is gemaakt in de afgelopen zes jaar. Beginnend met een schilderij dat slechts een avond te zien was op de tentoonstelling Champagne Therapie in het Putje van Den Haag en daarna verdween in een particuliere collectie. De oplettende Trendbeheerder zal meerdere postjes voorbij zien komen (Champagne Therapie, Friendly Fire, I should Have Done That, Old Dogs New Tricks). Een unieke kans om al deze werken bij elkaar te zien, aangezien veel werken in bruikleen zijn.”

“De complete serie Friendly Fire was voor het laatst te zien tijdens de gelijknamige tentoonstelling in het voormalig fotomuseum in Rotterdam 2009.”

“Twee werken uit de serie ‘DAD (after face eater), voor het project I should Have Done That, in NEST Den Haag vorig jaar.”

“Zes jaar Schrikker in een notendop uitgestald op de vloer.”

“Gelijk met de tentoonstelling verschijnt de publicatie ‘SCREECH’ (Trough Thick and Thin). Uitgegeven door het Drents Museum in samenwerking met WBOOKS met tekstbijdrage van Sandra Smets (NRC) en Christophe van Eecke (Lokaal 01).”

Groeten, Simon.

About Niels Post 3581 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*