Amie Dicke @ GEM

    Gestaffelde leeggeknepen Bic balpenkernen

gem-online.nl/exposities/amie-dicke

Snijsel

Balpeninkt op deur.

Zaaloverzicht met centraal Berlagevitrinekasten met netten.

Vet geinkte platen – hoe krijg je die in ‘s hemelsnaam in de achterbak van de auto weer veilig thuis?

In de grote zaal een zwembad afbeeldingen.

    Bovenstaande foto illustreert de volgepakte diversiteit.

Lastig aan dit oeuvre-overzicht vind ik dat van alles zo ongeveer één werk is tentoongesteld. Een knipsel, een kaarsenwerk, een panty, een beeldje, een spijkerwerk. Het geheel is nogal fragmentarisch en voelt als een verzameling postzegels. Als de inhoudopgave van een boek: alleen de hoofdstuktitels, voor de inhoud moet je elders zijn. Het voelt ongewild ook als een extended beursstand: “Kijk eens, dit hebben we allemaal in de winkel, wilt u meer dan hebben we nog velerlei in stock.”

In plaats van introductie in een wereld van diversiteit slaat de tentoonstelling bij mij volledig dood. Ik had gehoopt op een totaalwerk, een tentoonstelling als een installatie waarbij de afzonderlijke werken iets met elkaar aangaan.

Ook het grote werk in de achterruimte doet zonder context helemaal niks.

Opmerkelijk want de afzonderlijke werken zijn stuk voor stuk van hoge kwaliteit. Amie Dicke is een geweldige kunstenaar, ik heb haar heel hoog zitten.

Inzetten met een overzichtstentoonstelling als deze werkt beter nòg groter: een tiental zalen, elk gevuld met steeds families van werken. Een zaal knipsels, een zaal spijkers, een zaal ansichtkaarten etc.

Nog tot 6 januari.

gem-online.nl/exposities/amie-dicke

About Jeroen Bosch 4658 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*