AICA award voor Yvi Magazine

    Een hele serie Yvi

Het persbericht:

“Vanavond reikte Robert-Jan Muller, voorzitter van AICA Nederland (Association internationale des Critiques d’Art) in &FOAM te Amsterdam de AICA Oorkonde 2012 uit aan Welmer Keesmaat voor het fototijdschrift YVI Magazine. Keesmaat is oprichter, redacteur en vormgever van het tijdschrift.”

aicanederland.org/27-november-uitreiking-aica-oorkonde-2012

yvimag.com

(Een bericht van Johan Nieuwenhuize.)

“De jury stelde: ‘Het lijkt vooralsnog niet al te gewaagd te veronderstellen dat YVI Magazine mettertijd in het rijtje van Nederlands beste vaktijdschriften op het gebied van visuele cultuur zal worden opgenomen.’”

Bert Steevensz

De prijswinnende Yvi Portrait

De net nieuwe Yvi Confrontation

Welmer Keesmaat en Jhim Lamoree

De uitreiking vond plaats in &Foam

Alexander Mayhew ontvangt de gasten.

Hester Keijser (Mrs. Deane) houdt een prachtige toespraak voor Welmer Keesmaat – niets dan lof.

De oorkonde ontworpen door mannschaft

Welmer Keesmaat, Allied Ottevanger en Robert Jan Muller praten na.

Welmer Keesmaat met de jury en Robert Jan Muller.

De AICA Oorkonde wordt jaarlijks toegekend aan afwisselend een Nederlandse instelling, tentoonstelling of (zoals dit jaar) een publicatie. De jury bestond uit de AICA leden Alied Ottevanger, Lily van Ginneken en Alexander Mayhew. De stemming werd gehouden onder de 150 leden van AICA Nederland, waaronder kunstcritici, docenten aan kunstacademies en universiteiten en tentoonstellingscuratoren. In 2010 werd de AICA Oorkonde toegekend aan de AVRO en in 2011 aan het Van Goghmuseum

About [Redactie] 8944 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*