Matthijs Munnik @ Sonic Acts 2013

Matthijs Munnik @ Sonic Acts 2013

    Citadels: Lightscape, 2012.

Nu schrijven we hier wel vaker dat werk niet te fotograferen is maar zelden maakte een kunstwerk het zo bont.

Aan bovenstaande foto valt bijzonder weinig af te lezen maar Citadels:Lightscape is een van de meest bijzondere beelden/ervaringen die ik de laatste jaren zag. Denk de kleurenkamer van Eliasson maar dan tien stappen verder. 100% licht en geluid die ergens tussen je netvlies en hersenpan wordt omgezet naar ruimtevullende op-art totaalinstallatie. Luid, verwarrend en meditatief tegelijk.

Niet geschikt voor epileptici, jonge kinderen en zwangere vrouwen staat er bij de deur. U bent gewaarschuwd.

De installatie van Munnik maakt deel uit van een tentoonstelling vol niet te fotograferen werk in NASA (voormalige Smart Project Space). De organisatie deed een poging tot videodocumentatie/ tentoonstellingstrailer maar ook die dekt de lading niet goed. Het best gaat u in levende lijve.

The Dark Universe loopt al sinds 12 januri en is onderdeel van het Sonic Acts festival dat deze week is neergestreken in Amsterdam (o.a. in het Stedelijk).

T/m zondag 24 februari a.s.

2013.sonicacts.com

About Niels Post 3617 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*