Met Neil Harbisson naar het Stedelijk

Neil Harbisson in het Stedelijk

“Hij werd geboren met achromatopsie, een afwijking waardoor hij geen kleur kan zien. Zijn wereld bestond dus uit grijstinten tot hij op een dag op het idee kwam om er iets aan te doen. Met een aantal wetenschappers ontwikkelde hij de eyeborg, een camera die hij op zijn voorhoofd draagt die kleuren omzet in geluid en die geluiden via botconductie naar zijn gehoor brengt.”

Fascinerende televisie. Motherboard, het nieuwe wetenschapskanaal van Vice, gaat met ‘s werelds eerste officiële cyborg Neil Harbisson een dagje naar het Stedelijk. Harbisson doet verslag van wat hij zoal ziet en hoort.

Motherboard.vice.com/nl/read/met-een-cyborg-naar-het-stedelijk-video (video na de klik)

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*