Zonder Titel

Zonder Titel

  John Blake – met sorry voor de blauwe dwarsbalken die je er helaas gratis en voor niets bij krijgt als je een foto probeert te maken. Extra reden om even live te gaan kijken.

Wie een eerste blik op de lijst van de werken bij ‘Painting toward its outside edge’ werpt, ziet dat veel werken titelloos zijn. De nieuwe expositie die Thijs Rhijnsburger voor HorizonVerticaal cureerde is daarentegen verre van onuitgesproken. Met een zestal kunstenaars onderzoekt Rhijnsburger de rafelranden van de schilderkunst. Rhijnsburger stelde al tientallen shows samen en het resultaat toont gedegen en gebalanceerd. Het werk van John Blake is de catch of the day, een prachtige lichtkast waarin tl-buizen door een transparante façade van bomen heen breken. Hoewel de ruimte van HorizonVerticaal niet meer werk toeliet kan ik me voorstellen dat een expositie met een dergelijke titel nog veel groter van opzet kan zijn. Anyone?

T/m 31 augustus a.s.

Horizonverticaal.nl

(Een bericht van Jochem Rotteveel)

Wat definieert schilderkunst: doek, kwast en verf? In dat geval voldoet de helft van de exposanten niet aan de term ‘schilder’. Voor zover het überhaupt interessant is om beeldende kunst te categoriseren. Een ronde langs de kunstenaars:

Zonder Titel

Wouter Klein Velderman sneed PVC zeil aan stukken en draaide de onderdelen zo dat het nieuwe, pixel-achtige geheel een schilderachtige compositie oplevert. Detail:

Zonder Titel

De glans van de verf, het vuil op het zeil en de subtiele ongelijkheid van de onderlinge vierkanten zorgen voor een doorwrocht geheel.

Zonder Titel

Bonno van Doorn ramde acryl op MDF met net zo’n lekker schurend effect als bij Wouter Klein Velderman. In de bijsluiter van de expositie zegt Van Doorn dat schilderkunst voor hem de zaken zijn die buiten het doek plaatsvinden. De vlekken op de vloer, maar ook de schoenen van de kunstenaar onder de tafel.

Zonder Titel

Bas van den Hurk verkent de randen van de schilderkunst door in te zoomen op wat nog net op of buiten het doek plaatsvindt en voegt daar schildervreemde onderdelen aan toe.

Zonder Titel

Huh, tape? WTF?

Zonder Titel

Marcel van den Berg heeft de beste titel: ‘We ain’t working for peanuts no more’. En zo is ‘t. Van den Berg verwerkt ook veel tekst in zijn werk, zie: Mvandenb.blogspot.nl

Zonder Titel

Tenslotte de curator zelf met verrassend werk dat een combinatie is van graffiti, de beeldtaal van billboards en kunsthistorische landschappen.

Zonder Titel

DJ Erik draaide fijne muziek van Other Lives en Justice.

Horizonverticaal

De rest van het gepeupel moest het ondertussen doen met een ondergaand Haarlems zonnetje.

Toen dit bericht ter perse ging was het nog niet duidelijk of het enthousiasme van het publiek tijdens de opening ook zou resulteren in ruimere openingstijden. Wilt u zelf kijken; u bepaalt immers graag uw eigen mening? Haast u dan naar www.horizonverticaal.nl voor meer informatie.

About [Redactie] 8979 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

3 Comments

 1. De tentoonstelling is tevens te bezoeken op

  Zondag 14 juli 12-17 uur
  Zondag 21 juli 12-17 uur
  Zondag 28 juli 12-17 uur

  Welkom!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*