Aankoop drieluik Boijmans

02-Middenpaneel_Balseming_Middlepanel_Embalming

Aankoop prachtig drieluik van onbekende meester. Niet helemaal nieuw meer. Het onbekende drieluik werd ontdekt bij een privéverzamelaar en aangekocht voor een niet nader genoemd bedrag.

“De meest kostbare oude kunst aankoop sinds 1958 […] Een hoogtepunt uit de pre-Eyckiaanse paneelschilderkunst, een drieluik met daarop de balseming van Christus […] De rechterzijvleugel met Johannes de Doper behoort tot de mooiste schilderijen die nog bestaan van de Nederlandse kunst rond 1400”

boijmans.nl/nl/10/persberichten/pressitem/405

01-Drieluik_Balseming_Tryptych_Embalming

About Jeroen Bosch 4652 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*