Sil Krol – Electricity Box II

Sil-Krol---Electricity-Box-II-3

Nieuw werk, een tweede versie Electricity Box. Enkhuizen (juni/juli 2013). Onderdeel van ‘Suburban Surprise’ door HMK {HotelMariaKapel}.

“zodra men zich realiseerde dat het een kunstwerk betrof rezen er ineens verscheidene bezwaren zoals ‘ontsiering van het straatbeeld’, zorgen over veiligheid en het aantrekken van vandalisme en graffiti.”

Kijk dat is fascinerend, interessant en voorspelbaar. Zodra het kunstalarm afgaat breekt er iets in de hoofden van mensen. Wat eerst slechts in de weg staat verwordt onomkeerbaar bedreiging van smaak en zeden, een belediging van kleinburgerlijke trots en wat kost zulks wel niet.

silkrol.blogspot.n[…]8716342519404063680

Sil-Krol---Electricity-Box-II-1

(Foto’s: C.E. Schattenkerk en Sil Krol)

About Jeroen Bosch 4651 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*