Uitreiking MK Award

Uitreiking MK Award

    Prijswinnaar Melanie Bonajo en juryvoorzitter Ann Demeester met de MK Award, gehouwen uit een originele steen afkomstig uit de voormalige MK Galerie. (foto WB)

Naar aanleiding van het droeve overlijden van Emmo Grofsmid en Karmin Kartowikromo in 2011 nam een groep kunstenaars en aanverwanten van hun MK Galerie het initiatief tot de oprichting van de MK Award. Een twee-jaarlijkse kunstprijs ter stimulering van een bijzondere kunstenaar en ter nagedachtenis aan het leven en werk van Emmo en Karmin. Gisteren werd de prijs voor het eerst uitgereikt aan Melanie Bonajo.

Mkaward.nl

Uitreiking MK Award

Ann Demeester steekt geestig, belezen en vrij associërend de loftrompet over Bonajo.

Uitreiking MK Award

Het extra feestelijke randje aan de middag is natuurlijk de premiere van Matrix Botanica – Biosphere above Nations. De performance die Bonajo deze zomer uitvoerde in de Groene Kathedraal van Marinus Boezem nader uitgewerkt tot een 20 minuten durende video.

advertentie(s)

Uitreiking MK Award

Voice over door moeder aarde, het publiek wordt performant. Elke zondag van november tijdens openingstijden te zien in het auditorium van Tent/Witte de With.

Uitreiking MK Award

Gastheer Guus Vreeburg voelt Melanie Bonajo nader aan de tand.

Uitreiking MK Award

In de beste MK traditie, een overheerlijke tafel hapjes uit de keuken van de familie Kartowikromo.

Uitreiking MK Award

Tijdens de komende Art Rotterdam worden de nieuwe scouts bekend gemaakt, eerstvolgende uitreiking 2015. Matrix Botanica – Biosphere above Nations ziet u nog elke zondag van de maand in bovenstaand auditorium.

Mkaward.nl

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*