Gallery Weekend Berlin

1

Afgelopen weekend vond voor het tiende jaar het Berlijnse Gallery Weekend plaats. Behalve de ruim vijftig galeries die meededen kon er ook nog heel veel anders bekeken worden. Hieronder een min of meer toevallige en subjectieve selectie.
http://www.gallery-weekend-berlin.de/index.php?id=9

2

Lynn Chadwicks werk wordt getoond in de enorme ruimte van Blain Southern als een derde deel van een grootschalige overzichtstentoonstelling. De andere delen worden gelijktijdig getoond in filialen van het bedrijf in Londen en New York. Samen vormen ze een terugblik op de 50-jarige loopbaan van deze in 2003 overleden kunstenaar.

3

4

5

6

7

Adrian Ghenie laat schilderijen zien in Galerie Judin onder de titel Berlin Noir. Zoals deze interpretatie van Van Goghs zonnebloemen waarvan één versie tijdens WO 2 verbrand is. Ook zijn andere werken zitten vol met verwijzingen naar het Duitse verleden, zoals boekverbranding, de naar Brazilië gevluchte Mengele en het bureau van Hitler waar een taartengevecht lijkt te hebben plaatsgevonden (of zweven boze geesten rond?).

8

9

10

11

12

13

14

Liam Gillick toont zijn werk bij Esther Schipper in een installatie-achtige setting waarin spiegeling en transparantie een rol spelen. Hij confronteert moderne, strakke architecturale elementen met alledaags, incoherent gebabbel. Een spiegelzaal betrekt de bezoeker in zijn filmvertoning.

15

16

17

18

19

Jana Gunstheimer heeft de overstap gemaakt naar Galerie Zink die haar installatie Das Aristokratische Prinzip toont op haar nieuwe locatie. Gunstheimer baseert zich op een boek van de psycholoog, filosoof en theoloog Gustav Wilhelm Störring dat in 1896 had moeten verschijnen maar ongepubliceerd bleef. Haar minutieuze aanpak contrasteert met de de onduidelijke functie van de afgebeelde voorwerpen die ze onder meer onderscheidt in ‘pale objects’ en ‘latent objects’. De laatste verwijzen naar fotografie.

20

21

22

23

24

25

26

In een gezamenlijke presentatie van elf Amsterdamse galeries presenteerde Galerie Brandt dit werk van Roos van Dijk.

27

Galerie Bleibtreu combineerde schilderijen van de Duitse kunstenaar Rolf Rose met sculpturen van de Rotterdamse Hans Houwing.

28

http://de.wikipedia.org/wiki/Gustav_Wilhelm_St%C3%B6rring

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*