Courtroom Sketch Artist

Courtroom Sketch Artist

“Starting with the Dallas school desegregation trial in 1976, he sketched courtrooms that featured famous politicians, serial killers, professional athletes, international arms merchants, housewives-turned-killers, victims’ families, rapt juries and napping judges — all rendered with an empathetic gaze and understated wit.

[…] the gradual acceptance of cameras in courtrooms has pushed courtroom artists to the sidelines. Today Mr. Myrick’s waning career is mostly supplemented by full-time work — as a security guard in a practically abandoned strip mall in Fort Worth.”

Nytimes.com/2014/05/13/opinion/courtroom-sketch-artist.html
(via Ignant, video na de klik)

About Niels Post 3618 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*