Maurizio Cattelan: The Movie

Maurizio Cattelan: The Movie

“He’s not someone who was dying to have a documentary about him, and it took a long time to build his trust,” […] the movie also uses his career as a way to look critically at the contemporary art market, which has been transformed fundamentally over the last decade by ultra-wealthy collectors. (A 2001 piece by Mr. Cattelan, in which a lookalike sculpture of him is shown tunneling up from underground into a museum gallery, sold at auction in 2010 for almost $8 million.)

Maurizio Cattelan: The Movie” is expected to be released theatrically in the summer of 2015.

Artsbeat.blogs.nytimes.com//2014/11/04/a-documentary-follows-the-curious-career-of-maurizio-cattelan/ (trailer na de klik)

About Niels Post 3579 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*