Wereldmuseum heeft geen raad van toezicht

wwww

“Het Wereldmuseum in Rotterdam blijkt al geruime tijd zonder formele raad van toezicht te zitten. De zittingstermijn van de huidige raad is verstreken zonder dat er opvolgers zijn benoemd.

[…] Museumdirecteur Bremer blijkt thuis kunstwerken uit de collectie van het museum te hebben. Het zou onder meer gaan om een metershoge bisj-paal, een soort ceremoniële totempaal uit Nieuw-Guinea. Volgens Bremer is dat nodig om gasten en zakenpartners van het museum ook thuis in stijl te kunnen ontvangen.

[…] Volgens bronnen rond het Wereldmuseum heeft Bremer ook diverse collectiestukken uitgeleend aan particulieren en kunsthandelaren.”

Verhalen uit de beerput zonder einde. Grote hulde voor de vasthoudendheid van Olphaert den Otter en Groene journalist Sjors van Beek.

Groene.nl/artikel/wereldmuseum-heeft-geen-raad-van-toezicht

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*