Gesprekken met Hedendaagse Kunstenaars: Rob Scholte

“Was Jan Hoet een fan van mij?! Dat wil ik wel precies beantwoorden. Jan kwam voor het eerst in mijn studio in 1985 en vroeg me toen of ik deel wou nemen aan Chambres d’Amis. Ik was de jongste deelnemer en hij zei: ik nodig je uit, want jij bent eigenlijk een Belg.”

“Mijn vader kreeg als directeur van Albert Heijn een ‘Schoonhoven’ cadeau, een blinddruk. Hij wou hem niet ophangen. Hij vond het zo waardeloos dat hij hem aan mij cadeau gaf. Ik was toen veertien jaar oud. Ik kreeg die blinddruk, maar ik had nog eigenlijk nergens van gehoord. Bij mij is Jan Schoonhoven dus het begin van mijn kunsthistorische inzicht geweest. Ik vond die plexibak zo mooi dat ik ze losschroefde en mijn eigen tekeningen ging inlijsten met de lijst van een Schoonhoven en het kunstwerk als passe-partout. Zo is het begonnen met mij.”

Hildevancanneyt.blogspot.com.es/2014/12/interview-met-rob-scholte.html

About Niels Post 3656 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*