Computerbezorgservice

Computerbezorgservice

“Norwich City Council’s first computer, being delivered to the City Treasurer’s Department in Bethel Street, Norwich in 1957. The City of Norwich, and its forward-thinking Treasurer, Mr A.J. Barnard, were pioneers in the application of computer technology to the work of UK local authorities and businesses. In 1953-4, Mr Barnard and his team began looking for an electronic system to handle its rates and payroll. They began discussions with Elliott Brothers of London in 1955, and the City Council ordered the first Elliott 405 computer from them in January 1956. It was delivered to City Hall in February 1957 and became operational in April 1957. The event was celebrated by a demonstration of the machine in front of the Lord Mayor of Norwich and the press on 3 April 1957.”

Nog net niet met paar en wagen, juweeltje uit de archieven van de Norfolk Record Office. (via OC)

About Niels Post 3618 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*