Geometric Abstractions @ G262, Sofie Van De Velde, Antwerpen

Foto 1

Tijdens het Antwerp Art Weekend ook eens binnengesprongen bij G262 de galerie van Sofie Van De Velde. Een tamelijk jonge galerie die onderdak vindt in de woning van de uitbaters. Een kleine maar fijne expositie van abstracte werken onder de titel Geometric Abstractions.

sofievandevelde.be

Foto 2

  Ilse D’Hollander

Werk van Ilse D’Hollander, Svenja Deininger en Charlotte Posenenske. Een interessante mix van bekende en minder bekende kunstenaars, jong en oud, alles gemoedelijk naast elkaar onder de paraplu van de abstracte schilderkunst. Met name Svenja Deininger is nog weinig getoond in de lage landen en wordt tussen twee ‘abstracte reuzen’ tot een hoogte getild die haar beslist niet misstaat.

Foto 3

  Svenja Deininger

Naast het werk dat tentoongesteld wordt, fascineert de opzet van deze jonge galeriste, Sofie Van De Velde, die in de voetsporen van haar vader Ronny Van De Velde stapte. De kunst letterlijk met de paplepel ingegeven, kruipt het bloed waar het niet gaan kan en zo werd er besloten om een deel van hun huis ten dienste van de kunst te stellen, wat prettig vertoeven is.

Foto 4

  Charlotte Posenenske

Enkel open op zaterdag en op afspraak, bel je aan waarna er vanuit de keuken wordt open gedaan. De heer des huizes (die druk is met het avondeten) zegt je dat je rustig eens boven kunt kijken, waarna Sofie Van De Velde je van de nodige uitleg bij de werken en desgevraagd bij de galerie voorziet.

Foto 5

  Ilse D’Hollander

Een intiem bezoek dat ver af staat van de afstandelijke hoempapa waar de gemiddelde galerie haar klanten mee ontvangt. Prettig en laagdrempelig en dan als klap op de vuurpijl ook nog eens de wens uitspreken om voornamelijk met kunstenaars te werken uit de lage landen die hier weinig getoond worden en niet de erkenning genieten die ze internationaal krijgen.

Foto 6

  Een serie Ilse D’Hollander

Een meer dan nobel streven, dat echter op deze expositie niet geheel naar voren komt.

Zowel Ilse D’Hollander als Charlotte Posenenske zijn ons al even ontnomen, D’Hollander staat als nooit tevoren in het middelpunt van de belangstelling en de Duitse Svensja Deininger toont stelt voornamelijk ten toon in haar thuisland en in Oostenrijk.

Een kleine blik op het expositieoverzicht op haar site, leert echter dat dit streven over het algemeen duidelijk de motivatie achter de tentoonstellingen is. Zo toonde ze werk van jonge, interessante kunstenaars als Max Pinckers en Joris Van de Moortel en zal de volgende expositie werk tonen van Johan De Wilde en Rik De Boe.

Foto 7.

  Ilse D’Hollander links, Svensja Deininger rechts

Een interessante nieuwkomer die we de komende tijd in de gaten gaan houden. Alvast benieuwd naar wat ze op Art Rotterdam gaat tonen. Op Art Rotterdam betrekt ze stand 25.

sofievandevelde.be

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*