Art Rotterdam Intersections 2015

biljarten

  Lekker biljarten met Nicolas Lamas bij Lokaal01 Antwerpen

Heerlijk, naast al die winkeltjes een verwarmd alternatief plein met meer experimentele insteek. Hulde Art Rotterdam voor het bij de beurs trekken van Intersections!

Mijn aanvankelijke enthousiasme voor Intersections – machtige plek, veelbelovende selectie initiatieven – werd behoorlijk getemperd door het uiteindelijke resultaat. Veel presentaties die whitecube willen zijn, halfslachtig gebarend, alles behalve juist op deze plek. Dat maakt het wat onevenwichtig.

Ik verwachte voortgang verdieping en uitbreiding van de pats boem die vorig jaar werd ingezet door Garage Rotterdam en Momart met de dwarse insteek en monumentaliteit van ondermeer Zoro Feigl, Maurice Bogaert, Thijs Ebbe Fokkens en ook verder de eensluidende selectie van Momart in de achterzaal.

Maar het werden toch ook dingetjes aan de muur waar geen muren zijn of nu en dan pogingen tot presentatie met last van zwakte. Ach op de beurs is het niet anders. Ook daar zijn zwakke naast beste buren.

Maar hé met neglect filter op: het is te gek dat Intersections officieel onderdak heeft bij Art Rotterdam, met de CitizenM lounge waar alle terzake doende presentaties werden gegeven in huis, en er was een ris fijns te zien.

Een selectie:

ottenhof1

ottenhof2

Nieuwe Vide, een doorlopende voorstelling cosmetische performance annex installatie van Marijn Ottenhof. Een mooi toneel gebouwd aansluitend de CitizenM Lounge.

newdakota

Nieuw Dakota past beter in klassiek tentoongeschal.

stichting-ik-7

stichting-ik

Tussentijds hebben de performanten van Stichting Ik de boel vergruizeld. Joris van de Moortel.

zoro

Waartussen trendbeheer presenteert met Zoro Feigl’s Untangling the tides. Kronkelende touwen schrijven in eindeloze beweging sporen in het zand. Instant zentuin en eb meets vloed ineen.

tyuhgf

Goede video van Jos de Gruyter en Hans Thys bij 1646; langdradig maar hilarisch.

beyonce

Evenzeer de moeite waard Beyonce and Swatantra Theatre bij Showroom Mama.

match

set

game

Kleibiljart bij Lokaal01 van Nicolas Lamas is dan weer een supertopper: helemaal site specific, gemaakt voor juist hier.

hmk1

hmk2

hmk3

Hotelmariakapel bouwde dan weer muurtjes om producten te tonen. Intrigrerende mooie objecten vermits op de beurs. Artun Alaska Arasli.

nicoline-timmers

Ook A Tale of a Tub bouwde met beurswandjes haar eigen galerette. Nicoline Timmers.

David-helbich-2

David-helbich-1

En heuse oren yoga (ondermeer) van David Helbich en dat bleek dan weer buitengemeen verheffend. No Music Earpieces en een ris zelf uit te voeren performances bij A Tale of a Tub.

dash

Centraal een grote tafel van Dash Kortrijk

jhhgjhg

Emergent met Royden Rabinowitch

corbll

De zitjes van Ronald Cornelissen, Meuze, Rotterdam.

hjkl;

Echt leuk is de copycorner van Reinaart Vanhoe

nvnvvnbvnbvnbvnbvnbv

Beursstand NICC, Bunk Club, Filip Gilissen

Theridder

bnffghfghfghf

The Ridder Maastricht met Sofia Hulten en Oscar Santillan

betonit22

betonit66

En Nest met een museale installatie van Enrico Gaido. Betonit kraakt eiken.

Laatste dag, wordt het net als zaterdag, dan wordt het hoofden lopen op de beurs, alom knetterdruk.

fohn

Nat haar zo weer in model met de reuzenföhn van […]

artrotterdam.com/users/128/content/Home/Intersections2015.html

spam

Bij de entree van het Van Nelle terrein het meest gefotografeerde werk van de beurs een warm welkom van Niels Post.

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

3 Comments

 1. Goede middag,

  Mooie foto’s van The Ridder! Mag ik deze op onze website zetten met een link naar jullie website en eventueel de naam van de fotograaf?

  Hartelijke groet,

  Patricia Pisters
  The Ridder

 2. Zeer eens met het commentaar van JB: ‘Veel presentaties die whitecube willen zijn, halfslachtig gebarend, alles behalve juist op deze plek. Dat maakt het wat onevenwichtig.’ Of: pretentieus.

  Kortom, volgens jaar een stapje opzij om de rafelranden, gekte en anarchie van vorig jaar te combineren met het professionalisme van dit jaar. Dan wordt het super. Zonder te veel sturing, curatoren, commissies en saaie eenheid in de presentatie.

  Nieuwe naam dan maar voor 2016? Mooi Italiaans: ‘Nelle Art’, ofwel ‘In de Kunst’ of ‘In Art’. Dante sponsort. Moet lukken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*