Video: The New Wave

  Part 1:
  Introduction & Overview | Angel St. Nunez | TV TV

“1973 WGBH Boston Public Television program exploring the relatively new area of video art. The program highlights several video artists exploring the video medium and pushing its boundries, with a focus on artists working with video synthesizers.”

Delen 2 t/m 6 na de klik.

  Part 2:
  Otto Piene | Douglas Davis | Jim Wiseman | Dan Sandin| Richard Teifelbaum | William Etra | Willard Rosenquist | Bob Lewis | Rudi Stern | John Godfrey | Ron Hays | Stephen Beck, Warner Jepson (Introduction)

  Part 3:
  Stephen Beck, Warner Jepson (Continued from Part 2) | Walter Wright | Eugene Grayson Mattingly | Frank Gillette| Steina Vasulka

  Part 4:
  Paul Kos | Gerald Byerley | Joan Jonas | Joan Jonas, Richard Serra

  Part 5:
  Peter Campus (Including what appears to be his full work entitled “Three Transitions”)

  Part 6:
  Ed Emshwiller | End Credits
About Niels Post 3640 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*