Berlijnse lente

01 Berlijnse lente

In Berlijn is de winter voorbij en de kunstwereld kruipt weer uit haar schulp. Dit is duidelijk te merken aan de vele evenementen die afgelopen week plaatsvonden. Galeries en projectruimtes openden de deuren om de frisse lucht van de nieuwe Berlijnse lente binnen te laten. Een beeldverslag van een snel rondje langs een aantal adressen:

(Een verslag van TTB)

02-Berlijnse-lente

Alicja Kwade pakt groots uit bij Galerie Johann König. Een spannend onderzoek naar materialiteit

03-Berlijnse-lente

04-Berlijnse-lente

05-Berlijnse-lente

Ook een aantal van de kleinere werken is interessant. Een gloeilamp werd volledig gedesintegreerd en in de verschillende materialen tentoongesteld.

06-Berlijnse-lente

Bij het NBK een tentoonstelling van de dertien gelukkige ontvangers van het Arbeitsstipendiums Bildende Kunst des Berliner Senats, waaronder onze eigen Nederlander in Berlijn Bram Braam. Zijn nieuwe installatie ‘Transistion of structures’ staat prachtig in een verder wat chaotische tentoonstelling. Een aantal mooie werken, maar dat het geen tentoonstelling is die op thema is samengesteld is duidelijk.

07-Berlijnse-lente

08-Berlijnse-lente

Het werk ‘Nichztunutzen’ van Dirk Bell, een mooie installatie van tekst en schilderwerk, is zeker nog het vermelden waard.

09-Berlijnse-lente

In Kino International later op de avond zoals vaker een feest gecombineerd met over het algemeen goede kunst. Deze keer viel het feest echter behoorlijk tegen, waar wellicht de tegenvallende kunst aan bijgedragen heeft. Hier wel een serie aardige schilderijen van Dirk Eicken onder de naam Iran 53 Skizze.

10-Berlijnse-lente

Nog een aardig lichtbakje van Sascha Weidner.

11-Berlijnse-lente

En ietwat gladde tekeningen van Atis Jacobson.

Gelukkig was er later in de week een mooie verrassing in de Nachbarschaftsgalerie in de Karl Kungerstrasse. Een simpele buurtgalerie waar voor de gelegenheid het curatorenduo Kovacs/O’Doherty een avond durende tentoonstelling organiseerde met videos van Maurice Doherty, Tim Taylor en de Rotterdamse kunstenaaar Annabel Hesselink.

12-Berlijnse-lente

Tim Taylor

13-Berlijnse-lente

Maurice Doherty laat met zijn video ‘Waiting to fall’ zien dat hij pas na 36 uur staan omvalt.

14-Berlijnse lente

Annabel Hesselink

15-Berlijnse-lente

En tot slot mag uw verslaggever zelf deze eerste week afsluiten met deelname aan een kleine tentoonstelling onder de titel Appropriating Language #3 in de projectruimte Maniere Noir. Een kleine tentoonstelling waarin tekst in kunst een leidende rol speelt.

16 Berlijnse lente

Korvin Reich met handgetekende werken.

17-Berlijnse-lente

En tot slot Samantha Font-Sala met een mooie poëtische serie boekjes.

Hopelijk deze zomer nog veel berichten uit Berlijn van uw verslaggever. Laat de zomer maar komen.

About [Redactie] 9072 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

7 Comments

  1. Niets ten nadele van Bram Braam, maar er wonen en werken nog meer (goede) Nederlandse kunstenaars in Berlijn. Aldo van den Broek bij voorbeeld.

  2. Ha Henkjan, klopt, maar toevallig is het nu Bram Braam. Aldo zit in New York op het moment en heeft geen expo in berlijn nu naar ik weet. Trouwens, er zijn er nog veel meer in Berlijn. Als ik ze tegen kom zal ik er over berichten ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*