Crowdfunding Villa Zebra

1798849_892748754099853_390845379374790884_n

Vandalen verfikten de speeltuin en deels de entree van Villa Zebra, de kunst for kids crossover op Zuid.

Change battery pack overkomt me nooit. Maar de fotogenieke restanten van de verfikking kan ik niet met u delen, noch de Koen Taselaar, Katja Mater et al binnen. Ik zag die ook niet – het was dicht op donderdag. Tot zover mijn eigen gedegen voorbereiding.

Helaas want een paar foto’s van de zwarte plankenjammer hadden wervend kunnen werken. Villa Zebra zoekt naarstig naar poen voor restauratie.

Er zijn nog vier dagen te gaan en ik vind het vlot niet echt, waar ik had verwacht dat een speeltuin voor kindjes makkelijk honderden vijftientjes-leden zou kunnen werven. 90 backers zijn iets om zeer trots op te zijn maar de helft van het benodigde kapitaal is bereikt.

voordekunst.nl/vdk/project/view/3072-herstel-van-z-bra

Wat ik lastig vind aan crowdfunding is de alomtegenwoordigheid, mede door de institutionalisering. Trendbeheer krijgt meerdere tips, vragen, bedels per dag(!) in de inbox en er zijn er zoveel sympathiek en welhaast verplichtend te steunen dat je iets van bomen en bos krijgt.

Ik zeg er staan er vier op het programma, trekt u de portemonnee asap voor:

rrrrrr567

a) Jeroen Jongeleen die van A (Rotterdam) naar B(erlijn) moet rennen. Met een tientje of wat doet u hem uitzonderlijk motiveren. Elke dag een marathon plus. Sommigen noemen het extreme sport, anderen noemen het kunst. Ik noem het last van gekte maar ik heb hem lief.

trendbeheer.com/2015/04/06/jeroen-jongeleen-rennen-van-a-rotterdam-naar-b-erlijn/

anouk-kruithof-405-body-image-1428427468

b) Anouk Kruithof is een uitzonderlijk kunstenaar met een uitzonderlijk boekproject dat bekant funded is. Koopt dat boek met extra’s vooraf, elke extra munt gaat naar stresspress.biz.

trendbeheer.com/2015/03/27/automagic-a-photobased-artistbook-by-anouk-kruithof/

annette behrens 8

c) Het project van Annette Behrens is complex, gelaagd en misschien wel het meest moeilijk van deze vier om rond te krijgen. Het zit knettergoed in elkaar, er is jaren aan gewerkt, de expositie in het fotomuseum komt eraan, all systems go – maar de kosten van een boek…

trendbeheer.com/2015/04/09/annette-behrens-in-matters-of-karl/

d) Voor het blokkenpaleis van Villa Zebra is nog een ampele 4000 euro nodig. Dat moet toch te doen zijn?

Update: terwijl ik dit zit te schrijven, springt de funding van 41% naar 92%. Daar doneert zojuist iemand 5000 euro. ik zou zeggen: de rest kunnen ze zelf wel betalen.

About Jeroen Bosch 4650 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*