Rekenkamer: ‘Toezicht Wereldmuseum heeft gefaald’

“‘De gemeente heeft na de verzelfstandiging onvoldoende stilgestaan bij de rol en verantwoordelijkheid die zij ten opzichte van het Wereldmuseum heeft,’ schrijven de onderzoekers.

[…]’Dit alles betekent dat het college niet (meer) kan beoordelen of de gemeentelijke collectie nog volledig en van goede kwaliteit is.’

[…]”Zo is uiterst onzorgvuldig omgesprongen met de collectie, veel gekwalificeerd personeel de laan uitgestuurd en stond het museum de facto in dienst van de horeca-activiteiten.”

Vandaag komt er een tweede rapport uit, dit keer van de Rekenkamer Rotterdam, waarin het met name gaat over de rol van gemeente in het debacle rond het wereldmuseum.”

Het AD heeft het rapport sinds gisteren in handen en schreef er een artikel over. Voor een deel online, in zijn geheel in het AD van vandaag. De beerput zonder einde nadert de bodem.

Ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3977809/2015/04/24/Rekenkamer-Toezicht-Wereldmuseum-heeft-gefaald.dhtml

About Niels Post 3616 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*